Vergroot plaatjes/URL

Om producten nog beter onder de aandacht te brengen, zijn er de twee opties van lightbox en de zoom. Hiermee is het mogelijk voor de klanten de producten vergroot te zien of te kunnen inzoomen.
Daarnaast is het ook mogelijk een kolom klikbaar te maken, waarop er naar een andere kolom wordt verwezen. Dit kan handig zijn voor het tonen van b.v. info via een pdf file.

Lightbox
Deze optie maakt het mogelijk dat er geklikt kan worden op de foto in het meerinfo scherm en productlijst. Deze zal vervolgens vergroot naar voren komen. Door nog een keer te klikken op de foto zal deze weer verdwijnen.

Zoom effect
Deze optie maakt het mogelijk dat er ingezoomd kan worden op de foto in het meerinfo scherm en productlijst, een vergrootglas optie. Door met de muis over de foto te gaan, kan de klant bepalen welk gedeelte van de foto hij in detail wil zien.

Opstellen productlijst
Om de optie van zoom te gebruiken, zijn er voorwaarden die in acht genomen moet worden:

  • het is niet mogelijk zowel de lightbox optie als de zoom optie te gebruiken in het meerinfo scherm
  • indien in de productlijst gebruik wordt gemaakt van de zoomfunctie, kunt u hiervoor niet de kolom van het meerinfo plaatje gebruiken, anders zal het plaatje niet getoond worden in het meerinfo scherm. Dit is op te lossen door de kolom van het meerinfo plaatje te kopiëren en deze een andere naam te geven, vervolgens gebruikt u deze kolom voor de zoom optie in de productlijst
  • indien in het meerinfo scherm gebruik wordt gemaakt van de zoomfunctie, is het niet mogelijk om in te zoomen op de kolom van het plaatje dat ook gebruikt wordt in het meerinfo scherm, de plaatjes moeten van verschillende afmeting zijn. De zoom optie werkt alleen als het plaatje van een groter formaat is dan het meerinfo plaatje. In de productlijst moet daarom een aparte kolom opgenomen worden, b.v. met de naam ‘url zoom’, waarvan het plaatje groter is kwa afmetingen dan het meerinfo plaatje.
    Een afmeting die wij aanbevelen voor het meerinfo plaatje is dan 300×300 en 500×500 voor het zoom plaatje.

Reactie

Was dit nuttig?

Ja Nee
U heeft aangegeven dat u dit onderwerp niet nuttig vond ...
Zou u hieronder willen uitleggen waarom niet? Bij voorbaat dank!
Dank voor uw reactie.

Geef uw reactie op dit onderwerp.

Verstuur Reactie