Aan de hand van de hier ingestelde productlijstkolommen wordt het menu opgebouwd in de webshop. Er kunnen maximaal 4 kolommen worden ingesteld.
Er zullen alleen kolommen getoond worden die meerdere waarden bevat. Indien een kolom maar 1 waarde bevat, heeft een menu geen zin en zal de kolom ook niet gekozen kunnen worden als menu kolom.
Als je meerdere kolommen selecteert zul je zien dat het systeem de eerste kolom gebruikt als hoofdmenu, en de daaropvolgende kolommen als submenu.
De volgorde van de kolommen in de excel is daarom heel belangrijk! Een menu navigeert van links naar rechts, de menukolommen moeten dus in die volgorde in de spreadsheet zijn opgenomen. Zeker als het menu gebruikt wordt in combinatie met een uitgebreid zoekblok, in de spreadsheet moeten de kolommen voor het menu links van de kolommen voor het uitgebreide zoekblok staan. De juiste opbouw is dus eerst de hoofdgroep en dan de subgroepen, daarna de eventuele kolommen voor gebruik in het uitgebreide zoekblok.
De kolommen uit de spreadsheet die je hier voor gebruik in het menu selecteert, mogen géén bijzondere leestekens of afkortingen bevatten. De urls naar productpagina’s worden gegenereerd op basis van deze inhoud, bijzondere leestekens in die urls zorgen voor storingen (denk aan een niet goed functionerend menu, niet goed werkende breadcrumb, niet goed werkende urls in html en xml sitemaps).
Belangrijk: Om het menu daadwerkelijk zichtbaar te maken op de webshop moet een menu blok aan je pagina’s zijn toegevoegd, de instelling hier zorgt er alleen voor dat het menu blok de juiste informatie uit de spreadsheet haalt.
Geef uw reactie op dit onderwerp.