De meerinfoschermen zijn erg belangrijk om goed te optimaliseren voor zoekmachines. Het zijn pagina’s die de uitgebreide productinformatie weergeven en ze zijn direct benaderbaar vanuit zoekmachines.

Meerinfo productschermen kunnen worden geoptimaliseerd voor zoekmachines door het plaatsen van URL toevoegingen, meta keywords, meta titles en meta descriptions.
NB: deze optie werkt alleen indien de optie voor meerinfoschermen geactiveerd is.

Instellingen meerinfo scherm

De volgende instellingen staan tot je beschikking om je meerinfoschermen aan te passen:

  • URL toevoeging
    Maak een kolom aan in je productlijst en neem hierin de tekst op die je aan je URL wilt toevoegen. Als je bijvoorbeeld ipods verkoopt dan kan je de URL als volgt maken: http://www.jedomeinnaam.nl/[folder]/[productnummer]--apple-ipod-nano.html
    Je hoeft in deze kolom niet de volledige URL op te nemen, maar alleen de toevoeging. In bovenstaand voorbeeld is in deze kolom: apple ipod nano opgenomen. De woorden in deze kolom moeten van elkaar gescheiden zijn door een spatie.
    Het systeem voegt automatisch koppelstrepen toe in de url tussen deze woorden.
  • Meta titel
    Maak een kolom aan in je productlijst en neem hierin de tekst op voor de meta titel. De meta title wordt in zoekmachine resultaten getoond, en afhankelijk van de browser die je gebruikt ook bovenaan in je tabblad of in de browserbalk. Zoekmachines hanteren een bepaalde breedte voor de weergave van de meta titel, die is breed genoeg voor ongeveer 51 karakters. Deze meta titel moet bij ieder product uniek zijn. Het is zeer aan te raden om voor het product relevante zoekwoorden in deze meta titel op te nemen, die zullen worden geïndexeerd door Google. Deze meta titel tag is bij uitstek geschikt om potentiele klanten informatie over het product te verschaffen door middel van relevante zoekwoorden.
  • Meta zoekwoorden
    Maak een kolom aan in je productlijst en neem hierin de meta zoekwoorden (ook wel keywords genoemd) op, dit zijn woorden die betrekking hebben op je product en relevant zijn voor je product. Deze keywords dienen gescheiden van elkaar te worden middels een komma. We raden aan om niet meer dan 10 tot 15 woorden te gebruiken, een overvloed aan keywords kan zelfs een negatief effect hebben op je page ranking.
    NB: De zoekmachines Google en Bing maken geen gebruik van de meta keywords, alleen Yahoo gebruikt ze. Als je je met je webshop op landen richt waar Google en Bing de dominante zoekmachines zijn kun je de keywords weglaten.
  • Meta omschrijving
    Maak een kolom aan in je productlijst en vermeldt hierin de tekst die als meta omschrijving moet worden gebruikt. De meta omschrijving kun je een beetje vergelijken met de achterflap van een boek.
    Hij kan (Google wijkt hier wel eens vanaf, en stelt dan zelf een omschrijving samen uit tekst op je pagina) door Google worden gebruikt als omschrijving bij de getoonde link in de zoekmachineresultaten, en op die manier krijgen bezoekers alvast een beetje een indruk van wat ze kunnen verwachten als ze op de link klikken.
    Als je wilt dat een product niet wordt geïndexeerd, moet de waarde ‘noindex’ worden ingevuld in plaats van een omschrijvende tekst op de betreffende productregel. Wanneer je dus ‘noindex’ opneemt, dan komt er in de broncode van het meerinfoscherm de meta tag: noindex, nofollow te staan. Noindex, nofollow is een verzoek aan zoekmachines om de pagina waarop die tag staat niet op te nemen in de resultaten. Het is aan te raden om dit te gebruiken bij productvarianten, waarbij alle varianten noindex krijgen (dat voorkomt dan duplicate content met de hoofdvariant).
  • Canonical url
    Deze optie is alleen zichtbaar (in de broncode van de meerinfoschermen), indien bij de url opties gekozen is om op het meerinfo scherm een canonical link op te nemen. Het is mogelijk zelf te bepalen welke folder gebruikt wordt om de canonical url mee samen te stellen, dit kan door een folder te selecteren uit de productlijst bij de uitgebreide canonical optie. NB Een canonical url moet overeenkomen met een url op de shop die ook echt bereikbaar is. Dat moet je controleren in de broncode van de meerinfoschermen nadat je de canonical urls hebt ingesteld. Als de canonical url een niet- werkende url is, wordt ‘ie genegeerd door zoekmachines en ontstaat duplicate content.

Reactie

Was dit nuttig?

Ja Nee
U heeft aangegeven dat u dit onderwerp niet nuttig vond ...
Zou u hieronder willen uitleggen waarom niet? Bij voorbaat dank!
Dank voor uw reactie.

Geef uw reactie op dit onderwerp.

Verstuur Reactie