Admarkt

Het gemak van een koppeling tussen Admarkt en mijnWinkel.nl

mijnWinkel.nl en Marktplaats bieden de mogelijkheid om uw producten via een feed automatisch te plaatsen op Marktplaats via Admarkt Topadvertenties. Hierdoor is het nog makkelijker om zichtbaar te zijn voor het miljoenenpubliek van Marktplaats.

NB: de koppeling met Admarkt is mogelijk vanaf een prof.startup abon.

Opties Algemene-informatie

mijnWinkel.nl en Marktplaats werken samen

Als ondernemer kunt u vastlopen in de vele vormen van online adverteren. Daarom werkt mijnWinkel.nl samen met Marktplaats. Met 1,3 miljoen unieke bezoekers per dag, is Marktplaats één van de belangrijkste websites in Nederland. Veel mensen starten hier dan ook hun zoektocht naar een product. Ook uw doelgroep zit daar tussen. Wist u bijvoorbeeld dat al ruim 40% van de Marktplaats bezoekers zoekt naar nieuwe producten? Kom in contact met hen door te adverteren op de beste plekken op Marktplaats. Namelijk bovenaan elke advertentielijst in een voor u relevante rubriek.

Admarkt van Marktplaats Zakelijk

Ongetwijfeld hebt u Marktplaats weleens bezocht. De Admarkt Topadvertenties van Marktplaats Zakelijk zijn de advertenties bovenaan de resultatenlijst in elke rubriek. Deze advertenties komen daarom altijd als eerste onder de ogen van de bezoekers van Marktplaats.

Wat kan Admarkt voor u betekenen?

Als webwinkelier wilt u met minimale inzet zoveel mogelijk potentiële kopers trekken. Met Admarkt Topadvertenties genereert u meer verkeer naar uw webwinkel. Hiermee adverteert u op de beste plekken, namelijk bovenaan in elke rubriek. Zo komt u in direct contact met het koopgerichte miljoenenpubliek. Want dagelijks komen er 1,3 miljoen unieke bezoekers op Marktplaats.

De voordelen van Admarkt Topadvertenties

Het belangrijkste criterium voor het investeren in markting is dat het uiteindelijk meer moet opleveren dan dat het kost! Hoe meer inzicht u hebt in de kosten en opbrengsten van een advertentie campagne, hoe beter u uw budget hierop kunt afstemmen. Dit maakt Admarkt een aantrekkelijke vorm van adverteren, want:

 • U betaalt voor resultaat: alleen als er op uw advertentie wordt geklikt
 • U adverteert op de beste posities, in de rubriek waar uw doelgroep komt
 • U hebt controle over de kosten; u bepaald zelf wat u per klik en per advertentie wilt uitgeven (vanaf 1 cent per klik)
 • U voegt gratis een link naar uw webwinkel toe
 • Er is geen contract, u zit dus nergens aan vast

Code gebruiken

U hebt via de e-mail in de nieuwsbrief van 6 december 2012 een promotiecode ontvangen. Vul deze code in als u zich aanmeld voor Admarkt Topadvertenties. U ontvangt binnen 1 werkdag een bevestigingsemail van Admarkt en dan kunt u van start. Maak de eerste Admarkt Topadvertentie zelf of laat u adviseren door een Admarkt-expert.

Opties Instellen

Om uw feed-koppeling te activeren dient u de volgende 5 stappen te doorlopen.

Stap 1: Productlijst aanpassen

Voeg de volgende kolommen toe aan uw productexcel: (Zie ook onderaan toelichting van alle invulvelden)

 • meerinfoURL: link naar het meerinfo scherm. Dit is voor alle feeds gelijk
 • AdmarktUitsluiten: als deze kolom een waarde heeft, wordt het product NIET meegenomen in de feed en adverteert u er dus niet mee.
 • AdmarktCategorie: U bent niet vrij uw eigen categorie indeling te gebruiken. Hier vindt u de Admarkt categoriepagina. Maak u daaruit een keuze en vul het bijbehorende nummer in.
 • Kenmerk: U bent niet vrij uw eigen kenmerk indeling te gebruiken, Hier vindt u de Admarkt categoriepagina. Maak u daaruit een keuze en vul de bijbehorende code in.
 • Pricetype: U bent niet vrij uw eigen prijstype te gebruiken. U vindt deze in de Admarkt categoriepagina. Maak u daaruit een keuze en vul juiste waarde in.
 • Cost per click (CPC): in Eurocent, minimaal 1
 • Daglimiet (niet verplicht): in Eurocent, minimaal 1000
 • Totaal budget: in Eurocent, minimaal 5000 (als u een onbeperkt budget wilt instellen, laat u dit veld leeg)

Daarna upload u de productlijst. U hoeft de nieuwe kolommen niet te selecteren/tonen. U gaat naar Koppelingen> General>Marktplaats>settings om de feed in te stellen.

Stap 2: Feed instellen

Hier kunt u aangeven of telefoonnummer en/of e-mail adres moeten worden weergegeven bij uw advertenties op Marktplaats. Ook kunt u hier een onderschrift maken bij al uw advertenties (introductie op uw shop of adresgegevens bijvoorbeeld). Tot slot selecteert u de andere waarden.

Onderstaande info licht kort de werking van de invulvelden toe:\

 • Totaal budget: Dit is een totaal limiet dat u voor dit product aan advertentiekosten wilt instellen. Deze dient minimaal €50,- te zijn. Voor een oneindig budget laat u dit veld leeg
 • Daglimiet: Het dagelijkse budgetlimiet, is het maximale budget dat een product per dag mag besteden aan advertentiekosten. Deze moet minimaal €10,- zijn.
 • CPC: Dit zijn de kosten per klik die u uit wilt geven. Deze ligt op minimaal 1 eurocent. Let op: u betaalt alleen als er daadwerkelijk op uw advertentie wordt geklikt.
 • Groep: Hierin kunt u de hoofdcategorie voor uw advertentie selecteren.
 • Subgroep: Hierin kunt u de subcategorie selecteren waarin de advertentie moet worden weergegeven.

Stap 3: De koppelings-link kopiëren voor Admarkt

Als u stap 2 heeft doorlopen, krijgt u een mail met daarin de link naar de feed die u kunt doorgeven aan Admarkt. In het instellingenscherm staan 3 icoontjes ( bewerken, verwijderen en bekijken van de feed en de datum en tijd van de laatste update)

Stap 4: Inloggen op de Admarkt-omgeving

U kunt uw Admarkt feed-advertenties bekijken door in te loggen op www.admarkt.nl.

Wanneer u nog geen Admarkt-account heeft, kunt u deze aanmaken door op de ‘Meld u gratis aan!’-button te klikken (onder het inlogscherm op www.admarkt.nl). Na het invullen van het aanmeldformulier (en na succesvolle verificatie van uw account door een van de medewerkers van Marktplaats Zakelijk) kunt u inloggen in Admarkt.

Stap 5: Uw Feed-koppeling activeren

Nadat u zich heeft aangemeld voor Admarkt kunt u de feed-koppeling volgens de volgende drie stappen activeren:

 • Stuur het login e-mailadres van uw Admarkt-account via de ‘Help en Contact’ button o.v.v. mijnWinkel.nl feed-koppeling, zodat wij uw account kunnen toevoegen aan de Feed. U ontvangt een e-mail zodra u uw registratie kunt completeren in stap 5b.
 • In de tab ‘Mijn Feed’ vult u bij ‘Feed URL’ eenmalig de export-link van uw webwinkel in.
 • Na registratie van de export-link streven wij ernaar op werkdagen binnen 48 uur uw feed te activeren. Zodra uw feed-aanvraag is goedgekeurd, ontvangt u van Admarkt een bevestigingse-mail dat uw producten in de feed zullen worden geïmporteerd.

Mocht u de feed willen stopzetten dan kunt u dit doen via de volgende drie stappen:

 • Vink ‘Actief’ bij alle producten uit, zoals bij stap 2 op pagina 7 van deze handleiding staat uitgelegd.
 • Pauzeer of verwijder uw advertenties in het Admarkt overzicht door in te loggen in uw Admarkt omgeving.
 • Wanneer u uw feed niet in de (nabije) toekomst wilt reactiveren vragen wij u om de feed-koppeling ook te laten verwijderen uit ‘Mijn Admarkt’ . U kunt dit doen door een bericht te sturen via de ‘Help en Contact’ button met uw login e-mailadres en het verzoek de feed-koppeling te verwijderen. Wij streven ernaar uw feed-koppeling binnen 2 werkdagen te verwijderen.

Reactie

Was dit nuttig?

Ja Nee
U heeft aangegeven dat u dit onderwerp niet nuttig vond ...
Zou u hieronder willen uitleggen waarom niet? Bij voorbaat dank!
Dank voor uw reactie.

Geef uw reactie op dit onderwerp.

Verstuur Reactie