Met dit menu kunnen de e-mailadressen beheerd worden. Bovendien kan het moment waarop een e-mail wordt verzonden ingesteld worden. Voor alle velden geldt dat er maximaal vier e-mailadressen kunnen worden ingevoerd, gescheiden door een punt-komma (;).

Het gebruik van meerdere e-mailadressen kan gebruikt worden om bijvoorbeeld de verkoopafdeling een copy van de bestelbevestiging te sturen en tevens naar het magazijn waar de fysieke afhandeling plaatsvindt.

Ook een interessante toepassing is het sturen van een SMS-je naar de winkelier als er een bestelling in de winkel is geplaatst. Vooral kleinere webwinkels zullen niet elke dag inloggen in om in het orderbeheer te controleren of er nieuwe bestellingen zijn binnengekomen, het sturen van een SMS is een efficiënte manier om op de hoogte te worden gehouden. Een dienst die e-mail omzet naar SMS is www.gin.nl

Algemeen

Hier wordt het algemene e-mailadres van de winkel ingevoerd. Dit adres wordt onderaan de bestelbevestiging getoond en wordt ook gebruikt door ons voor het versturen van informatie (belangrijke mededelingen, betalingsherinneringen e.d.). Dit e-mailadres staat ook vermeld bij bedrijfsgegevens.

Bestelproces

Voorlopige bestelling

Wanneer de betaling via een payment provider verloopt (Docdata Payments, iDEAL, PayPal e.d.), dan kan er een vooraankondiging verzonden worden naar de winkelier zodra de klant wordt doorgeschakeld naar de payment provider. Dit kan prettig zijn omdat daarmee ook klanten die afhaken tijdens de betaling opgemerkt worden. Deze voorlopige bestelling kan aan- en uitgezet worden. Als er geen e-mailadres is ingevoerd dan wordt het algemene e-mailadres gebruikt. Tevens kan dit veld op ‘actief’ of ‘niet actief’ worden gezet. In het laatste geval wordt er geen voorlopige bestelbevestiging gestuurd.

Bestelbevestiging

In de meest eenvoudige vorm worden er na een bestelling in de webwinkel 2 e-mails verzonden. De ene gaat naar de klant en de andere naar de winkelier. Het e-mailadres van de klant wordt door de klant zelf opgegeven tijdens de bestelling, het e-mailadres van de winkelier kan in dit scherm worden ingevoerd bij ‘bestelbevestiging’. De winkelier ontvangt een exacte kopie van de e-mail die de klant krijgt zodat altijd bekend is welke informatie de klant per e-mail heeft ontvangen. Deze twee e-mails worden altijd verzonden en kunnen niet uitgezet worden. Als het e-mailadres voor de bestelbevestiging niet is ingevuld dan wordt het algemene e-mailadres gebruikt.
Bij een professional abonnement of internetkassa professional abonnement bevat deze e-mail een XML bijlage met alle ordergegevens.

Bestelbevestiging klant (from)

Dit e-mailadres wordt gebruikt als afzender van de bestelbevestiging. Als klanten reageren op een bestelling d.m.v. een reply, dan worden deze reacties naar dit e-mailadres gestuurd. Meestal is dat de klantenservice.

Bestelbevestiging winkel (from)

Dit e-mailadres wordt gebruikt als afzender van de bestelbevestiging die naar de winkeleigenaar wordt gestuurd. Normaal gesproken, als er hier niets wordt ingevuld, staat in de from e-mail adres van de copy bestelbevestiging het e-mail adres van de klant die de bestelling heeft geplaatst. In sommige gevallen kan het zo zijn bij bepaalde e-mail adressen (zoals van yahoo.com of hotmail.com) dat spam-filters deze tegenhouden.

Klantenbeheer antwoord adres

Deze optie is alleen beschikbaar voor B2C shops. Hiermee kan een email adres opgegeven worden waar emails worden toegestuurd indien klanten zich registeren tijdens het bestelproces, dit email adres zal ook te zien op de emails die klanten krijgen als ze hun wachtwoord willen wijzigen.

Na betaling

Wanneer de betaling via een payment provider verloopt (Docdata Payments, iDEAL, PayPal e.d.), dan kan er een extra bestelbevestiging worden verzonden naar de winkelier op het moment dat de order status betaald krijgt (considered_safe). Deze optie is vooral handig wanneer het logistieke proces is geautomatiseerd of wanneer er een koppeling met een boekhoudpakket is gemaakt. Bij een professional abonnement of internetkassa bevat deze e-mail een XML bijlage met alle ordergegevens.
Tevens kan dit veld op ‘actief’ of ‘niet actief’ worden gezet. In het laatste geval wordt er geen bestelbevestiging na betaling gestuurd.
NB: het is niet de bedoeling dat hier het e-mail adres van de klant komt te staan. Als u deze e-mail optie niet wilt gebruiken, dan kunt u het veld op ´niet actief´ instellen.

Als voorraad nul wordt

Wanneer gebruik wordt gemaakt van voorraadbeheer dan kan hier een e-mail adres opgegeven worden voor wanneer de voorraad van een product nul is (of de opgeven waarde bereikt). Er wordt dan automatisch een e-mail gestuurd met daarin info over welk product niet meer op voorraad is. Het is ook mogelijk om met een SMS dienst te werken die de e-mail omzet naar een SMS-bericht, zie voor meer info deze link.

Reactie

Was dit nuttig?

Ja Nee
U heeft aangegeven dat u dit onderwerp niet nuttig vond ...
Zou u hieronder willen uitleggen waarom niet? Bij voorbaat dank!
Dank voor uw reactie.

Geef uw reactie op dit onderwerp.

Verstuur Reactie