Indien de opzet van de shop aangepast wordt door bv het gebruik van de categorie boom, zal de url structuur ook aangepast worden. Het is dan aan te raden gebruik te maken van redirects, zodat de zoekmachines op de hoogte worden gebracht van de nieuwe url’s en de zoekresultaten niet verloren gaan. Het is alleen mogelijk te redirecten binnen een bestaand domein, indien de shop van domeinnaam wijzigt, is deze optie van redirects niet van toepassing.

Het is mogelijk redirects handmatig een voor een op te voeren of via een xls. In de xls worden dan 2 kolommen opgenomen, een van kolom en een naar kolom. In de van kolom wordt de oude url opgevoerd, zonder domeinnaam ervoor. In de naar kolom wordt de nieuwe url opgenomen, met het domeinnaam er bij vermeld.
Bv in de van kolom wordt /voorbeeld opgenomen, in de voor kolom https://www.domeinnaam.nl/voorbeelden In dit voorbeeld zal de redirect er voor zorgen dat de url https://www.mijndomeinnaam.nl/voorbeeld geredirect wordt naar https://www.mijndomeinnaam.nl/voorbeelden.

Het is aan te bevelen om niet meer dan 500 redirects op te voeren bij deze optie. Om het aantal zo klein mogelijk te houden, is het mogelijk om part wildcards te gebruiken, waardoor vele url’s in een keer geredirect kunnen worden.
Stel dat door gebruik van de categorie boom de url van de page wijzigt van https;//www.mijndomeinnaam.nl/voorbeeld naar https://www.mijndomeinnaam.nl/-voorbeeld.
Op de page van voorbeeld staan vele producten met meerinfo url’s die ook aangepast moeten worden, alleen een redirect instellen van voorbeeld naar -voorbeeld zal niet voldoende zijn om de meerinfo url’s ook te redirecten.
Dit is op te lossen door in de redirect in de van kolom voorbeeld$ op te nemen, in de naar kolom neem je dan op https://www.mijndomeinnaam.nl/-voorbeeld. Door het gebruik van het $ teken zal in 1 keer alle meerinfo url’s geredirect worden.

Reactie

Was dit nuttig?

Ja Nee
U heeft aangegeven dat u dit onderwerp niet nuttig vond ...
Zou u hieronder willen uitleggen waarom niet? Bij voorbaat dank!
Dank voor uw reactie.

Geef uw reactie op dit onderwerp.

Verstuur Reactie