Taalinstellingen productlijst

Indien je in 1 productlijst meerdere talen wilt opnemen is dat mogelijk. Voor elk taal neem je een extra regel op in de productlijst. De talen moeten gesorteerd zijn, oftwel, eerst een aantal regels in taal A, en dan hetzelfde aantal regels voor taal B, enzovoorts.
Omdat de verschillende talen in verschillende webshops moeten worden gebruikt, moet er een kolom worden gemaakt waarin de taal van de desbetreffende productregel kan worden aangegeven, bijvoorbeeld NL voor Nederlandstalige producten, EN voor Engelstalige producten, enzovoorts. Taalcodes moeten altijd uit twee letters bestaan, zie het overzicht hieronder.
Deze taalkolom moet in dit scherm worden ingesteld.
Tijdens het uploaden van de talenlijst zal de uploadwizard melden dat er dubbele productnummers in de lijst voorkomen, dat is in dit geval geen probleem.

Nadat de taalkolom is ingesteld moet in alle shops een filter op de productlijst worden gemaakt. Bijvoorbeeld als de basisshop Nederlandstalig is, wordt het filter taalcode=NL (naam van de taalkolom=taalcode).

Als laatste stap kunnen de labels van de kolomnamen worden aangepast in alle shops. Dat zorgt ervoor dat niet de Nederlandse kolomnamen in alle shops zichtbaar worden, maar de juiste taal in de corresponderende taalshop.

Overzicht taalcodes:

Nederlands (NL)
Duits (DE)
Engels (EN)
Frans (FR)
Hongaars (HU)
Italiaans (IT)
Noors (NO)
Pools (PL)
Portugees (PT)
Roemeens (RO)
Spaans (ES)
Tsjechisch (CZ)
Zweeds (SE)

Reactie

Was dit nuttig?

Ja Nee
U heeft aangegeven dat u dit onderwerp niet nuttig vond ...
Zou u hieronder willen uitleggen waarom niet? Bij voorbaat dank!
Dank voor uw reactie.

Geef uw reactie op dit onderwerp.

Verstuur Reactie