Schaduwpagina

Bij elke pagina is de optie van ‘productlijst pagina toevoegen’ en ‘meerinfo pagina toevoegen’ te vinden, zie bijlage hieronder. Deze pages kunnen als schaduwpagina beschouwd worden, het zijn wel nieuwe pages, maar met dezelfde url als de moeder pagina.

Gebruik schaduwpagina

Deze pagina’s zijn te gebruiken indien je op een pagina niet zowel een tekst als een productlijst/meerinfo blok gebruikt moet worden. Stel op de home page staat een welkom tekst, het staat dan niet mooi indien een productlijstblok onder de welkom tekst staat. Dit is nu op te lossen via de optie van de productlijst pagina. Deze kan gebruikt worden om een nieuwe page aan te maken, waarop het productlijst blok staat. Natuurlijk kunnen hier ook andere blokken op worden geplaatst. Dit geldt ook voor de meerinfo page. Zo is het mogelijk 3 geheel andere pages te maken, maar wel met dezelfde url.
Om de koppeling te maken met de nieuwe productlijst pagina, kan in het menu blok gekozen worden om het menu te laten zien op deze page. Indien er dan geklikt wordt op het menu, zal er naar de nieuwe productlijst page gegaan worden. Ook is het mogelijk om rechtstreeks naar een meerinfo scherm te gaan van een product, door de rechtstreekse url aan te roepen. De nieuwe meerinfo page zal dan te zien zijn.

Schaduwpagina en Google

Google zal de schaduwpagina gunstig opnemen, het is nu mogelijk via een zelfde url verschillende info te geven, in een eigen context en niet steeds dezelfde teksten. Ook is het mogelijk de pages afzonderlijk te optimaliseren voor Google.

Reactie

Was dit nuttig?

Ja Nee
U heeft aangegeven dat u dit onderwerp niet nuttig vond ...
Zou u hieronder willen uitleggen waarom niet? Bij voorbaat dank!
Dank voor uw reactie.

Geef uw reactie op dit onderwerp.

Verstuur Reactie