Reeleezee (v2.0)

We hebben nu een koppeling met het online boekhoudpakket Reeleezee. Hierbij worden uw orders direct in Reeleezee opgenomen zonder dat U iets hoeft te downloaden of te uploaden.

Hoe krijg ik de beschikking over Reeleezee?

Via deze link kunt u een gratis proefabonnement nemen voor twee week.

Hoe werkt Reeleezee binnen mijnWinkel.nl?

mijnWinkel.nl maakt gebruikt van het trigger systeem, hierdoor wordt de order XML met daarin alle order- en klantgegevens via ftp naar een bepaalde server gestuurd.

Om de koppeling te maken neemt u de volgende stappen:

 • ga naar de tab van koppelingen
 • kies voor de optie van general, de bovenste optie
 • selecteer de optie van Boekhoudpakketen —> Reeleezee

Bij Reeleezee moet u de volgende gegevens invullen:

 • gebruikersnaam, deze krijgt u van Reeleezee
 • wachtwoord, deze krijgt u van Reeleezee

Maak hiervoor in Reeleezee een extra medewerker aan en geef gebruikersnaam en wachtwoord van die medewerker op. Uw eigen wachtwoord blijft zo geheim

Vernieuwingen

De koppeling met Reeleezee is aangepast, er zijn enkele uitbreidingen doorgevoerd waardoor de koppeling nog flexibeler is geworden:

De orders kunnen nu naar keuze geïmporteerd bij de status : besteld, betaald of uitgeleverd. U kunt deze status eventueel handmatig aanpassen om een order geforceerd te importeren

 • De orders worden naar keuze geïmporteerd als Concept factuur of direct als Openstaande factuur
 • De orders hebben of het mijnWinkel ordernummer of geen factuurnummer, in het laatste geval wordt het nummer aangemaakt in Reeleezee als de factuur van concept naar openstaand gezet wordt.

Kies voor Concept en Reeleezee factuurnummer als u ook handmatig facturen aanmaakt. Kies voor Openstaand en mijnWinkel factuurnummer als u alleen facturen via de webwinkel maakt.

 • Prijzen Incl/excl VAT is een instelling in Reeleezee.
 • Als er verschillende BTW percentages gebruikt worden, zorg dan dat de BTW kolom BTW heet en dat die kolom meegegeven wordt in de XML ( in te stellen via tab producten>productlijst>bestelinstellingen>backoffice/xml)
 • Keuze van import klantgegevens ja of nee.

Hiermee bepaald u of u per klant een klantenkaart wilt aanmaken of niet. Alleen als U B2C inlog gebruikt en de klant dus een klantnummer heeft, zal de klant door Reeleezee herkend worden. Heeft de klant geen klantnummer, dan wordt er bij iedere bestelling een nieuwe klantkaart aangemaakt.

 • Voor alle Reeleezee gebruikers geldt dat er een extra gebruiker/medewerker aangemaakt moet worden bij Relaties. De reden is dat het account tegenwoordig geblokkeerd wordt als imports en inloggen met dezelfde logingegevens plaatsvinden, dit resulteert in foutmeldingen

Reactie

Was dit nuttig?

Ja Nee
U heeft aangegeven dat u dit onderwerp niet nuttig vond ...
Zou u hieronder willen uitleggen waarom niet? Bij voorbaat dank!
Dank voor uw reactie.

Geef uw reactie op dit onderwerp.

Verstuur Reactie