Q-Invoice

Algemeen

myShop.com heeft een koppeling met het invoice programma van Q-Invoice. Als ondernemer weet u hoe belangrijk een goede administratie is. U weet ook dat het voeren van een goede administratie veel tijd, veel geld of beide kan kosten. Verstuur uw online facturen met q-invoice en bespaar niet alleen tijd maar ook geld.

De koppeling tussen uw winkel bij myShop.com en q-invoice biedt u de mogelijkheid facturen in uw eigen huisstijl te versturen. Uw facturen worden daarnaast automatisch doorlopend genummerd en direct in uw administratie verwerkt.

Hoe krijg ik de beschikking over de koppeling met Q-Invoice?

Ga naar deze link en maak daar een account aan.

Wat moet ik instellen binnen de editor van myShop.com?

Om gebruik te maken van deze koppeling is een aantal instellingen vereist. Ga naar de tab koppelingen>general>optie boekhoudpakketten>optie q-invoice. Klik op ‘settings’ en activeer de koppeling. U ziet dan een aantal invoervelden:

API gebruikersnaam:

In uw persoonlijke omgeving op q-invoice.com kunt u de API activeren. Na activatie kopieert u de gebruikersnaam welke op het scherm getoond wordt.

API wachtwoord:

Nadat u de API heeft geactiveerd ontvangt u op het emailadres waarmee u zich aangemeld heeft uw API wachtwoord.

Layout code:

Heeft u meerdere webshops of handelsnamen, elk met een eigen huisstijl dan kunt u hier de juiste huisstijl meegeven voor de facturen welke naar uw myshop klanten gestuurd worden. U vindt uw layout code onder ‘instellingen’ > ‘layout’.

Factuur tag:

Door een tag mee te geven aan de facturen kunt u deze eenvoudig later terug vinden. Gebruik hier bijvoorbeeld uw myshop webshop naam.

Factuur opmerking:

Bovenaan de factuur wordt deze opmerking getoond. U kunt dit veld ook leeglaten. Als u {order_id} in deze tekst verwerkt wordt daar het myshop ordernummer getoond.

Betaald opmerking:

Heeft de klant de factuur via bv. iDeal betaald, geef dat dan hier op zodat er geen verwarring kan ontstaan.

Trigger:

U kunt zelf aangeven wanneer de factuur aangemaakt dient te worden, dit kan zijn op het moment dat de bestelling wordt geplaatst of pas als de bestelling betaald is.

Verstuur factuur:

Wilt u de factuur direct naar uw klant laten verzenden of doet u dat liever zelf handmatig op een later moment? Let op: als een bestelling betaald is zal de factuur altijd verzonden worden, ongeacht deze instelling.

Opmerkingen:

Foutmeldingen API gegevens onjuist: De door u ingevoerde combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord wordt niet herkend. Controleer de gegevens en neem anders contact op met 070 220 62 33.

Creditfacturen Creditfacturen: worden niet automatisch aangemaakt, wel kunt u in uw persoonlijke omgeving gemakkelijk zelf voor een bepaalde factuur een creditfactuur aanmaken

Reactie

Was dit nuttig?

Ja Nee
U heeft aangegeven dat u dit onderwerp niet nuttig vond ...
Zou u hieronder willen uitleggen waarom niet? Bij voorbaat dank!
Dank voor uw reactie.

Geef uw reactie op dit onderwerp.

Verstuur Reactie