Hier kan het meerinfo scherm ingesteld worden via de 4 aanwezige tabbladen

 • Layout instellingen
  Keuze wel/geen meerinfoschermen
  Hier kan je aangeven of je gebruik wilt maken van meerinfoschermen. Als je geen gebruik van de meerinfoschermen wilt maken en je kunt ze niet uitschakelen, dan is de optie voor productvarianten actief.
  De meerinfoschermen geven de gedetailleerde informatie over ieder product weer. Daarom zijn ze erg belangrijk, zowel voor bezoekers als voor zoekmachines.
  Indien je ervoor kiest om de meerinfoschermen niet te activeren zul je ook geen gebruik kunnen maken van de zoekmachine optimalisatie opties voor de meerinfoschermen, en omdat je producten dan geen eigen URL hebben kunnen ze niet worden opgenomen in de sitemaps
  Titel veld
  Hier kan een kolom uit de productlijst worden gekozen waarin de titel van het product staat. Dit moet bij voorkeur een korte tekst zijn van maximaal zo’n 50 tekens. Het titel veld wordt bovenaan in het meerinfo scherm in een groter lettertype getoond. Dit is tevens de belangrijkste pagina heading op de meerinfo pagina (H1 in je html) dat betekent dat de tekst erin belangrijk is voor zoekmachines.

Korte omschrijving
Onder de titel komt een korte omschrijving van het product. Bij dit veld kan de kolom uit de productlijst worden gekozen waar de korte omschrijving staat. Er is geen maximum aantal karakters voor dit veld.

Afbeelding
Links van de titel en de korte omschrijving komt de meerinfo foto. Deze foto’s worden uit de spreadsheet gelezen, hier geef je aan in welke kolom in die spreadsheet de fotonamen of foto urls staan. Waar voor de productlijstweergave meestal gekozen zal worden voor een kleine afbeelding, is het voor de meerinfoschermen aan te raden een foto te gebruiken met een formaat van rond de 400px breed. Als er eventueel productvarianten zijn ingesteld, en die varianten staan allemaal op een eigen regel in de spreadsheet, dan kun je aan iedere variant een andere foto toevoegen, en die zal mee wijzigen bij de keuze van een andere productvariant. Productvarianten zijn in te stellen bij ‘categorisering’ in ‘productbeheer’.

Extra afbeeldingen (aanzichten)
Dit is een instelling om per product meerdere foto’s te kunnen tonen. Wanneer geactiveerd is het mogelijk om meerdere foto’s van een product te tonen in een slid show of als thumbnail (kleine foto) onder de grote foto (laatste optie met eigen layout). Bij deze optie zijn een aantal extra instellingen die gedaan moeten worden:

De kolom met extra afbeeldingen is de kolom uit de spreadsheet waarin die extra afbeeldingen zijn opgenomen
Voor een goede werking is het van belang dat in de naam van de kolom van de extra foto’s geen bijzondere leestekens voorkomen als ‘ of “ of ;
De foto’s in deze kolom moeten op de volgende manier zijn verwerkt: kleine_foto_1.jpg=grote_foto_1.jpg;kleine_foto_2.jpg=grote_foto_2jpg, etc.
Bijvoorbeeld, je verkoopt kasten, en wilt een vooraanzicht, een linker aanzicht en een rechteraanzicht, dan zou in deze kolom kunnen staan:
kast_vooraanzicht_klein.gif=kast_vooraanzicht_groot.gif;kast_linkeraanzicht_klein.gif=kast_linkeraanzicht_groot.gif.
Je ziet dat deze foto’s allemaal met alleen maar de fotonaam worden verwerkt, niet met de volledige url naar de foto’s.
Wanneer de afbeeldingen zijn geupload in het systeem, dan moet bij de directory niks ingevuld te worden, het systeem vult dat automatisch aan
Als de afbeeldingen niet in het systeem zijn geupload, dan kan bij ‘locatie’ de url worden ingevuld waar de afbeeldingen staan, ergens op een eigen server
Breedte is de breedte in pixels van de kleine foto
Hoogte is de hoogte in pixels van de kleine foto
Lange omschrijving
Hier wordt de kolom uit de productlijst gekozen waar de lange omschrijving staat.

 • Meerinfo velden
  Naast bovenstaande instellingen is het mogelijk om uit de beschikbare kolommen van de productlijst (spreadsheet) een selectie van kolommen te maken die getoond moeten worden. Je kunt die simpelweg aanvinken, waarna ze zullen worden getoond.

Behalve de keuze wel / geen meerinfoscherm zijn geen van de bovengenoemde velden verplicht. Een meerinfo scherm met alleen een afbeelding, titelveld en korte omschrijving is dus mogelijk. Het is echter wel aan te raden om zoveel mogelijk informatie weer te geven op de meerinfoschermen, daar zijn ze voor.

 • Meerinfo layout
  Er is een meerinfo layout beschikbaar, selecteer deze.
 • Eigen layout
  Hier kan de meerinfo template gedownload worden en aangepast worden. Ook kan de aangepaste template weer geupload worden op deze plek

Reactie

Was dit nuttig?

Ja Nee
U heeft aangegeven dat u dit onderwerp niet nuttig vond ...
Zou u hieronder willen uitleggen waarom niet? Bij voorbaat dank!
Dank voor uw reactie.

Geef uw reactie op dit onderwerp.

Verstuur Reactie