MyParcel

myShop.com en PostNL hebben de samenwerking uitgebreid door een koppeling aan te bieden tussen beide systemen. Met MyParcel kunnen klanten in de webshop een keuze maken uit dag en tijdstip van levering van de bestelling. In het ordermanagement is het mogelijk rechtstreeks de orders richting MyParcel te sturen, ook is het mogelijk labels uit te draaien. Ook de status by MyParcel is terug te zien bij de orderdata en kan er een track en trace link naar de klanten gestuurd worden.

Om de koppeling te maken moeten de volgende stappen genomen worden:

  • Activatie MyParcel App

Ga in de editor links naar de tab van myShop apps en kies daar voor de app van MyParcel. Die kan geactiveerd worden. Via deze link kan een account aangemaakt worden bij MyParcel. Bij de instellingen van het account kan de api key gevonden worden, deze moet bij de app opgevoerd worden om die te activeren

Naast de api key kan ook de optie geactiveerd worden om de track en trace email link naar de klanten te activeren. De tekst kan zelf opgevoerd worden.

  • Activeren MyParcel bij de verzendmethod

Bij de verzendmethode staat bovenaan de tab afleverdatum en locatie. Via die weg kan aan klanten verschillende opties aangeboden worden, bv een keuze uit afleverdagen, uit vroege of late levering of ophalen bij een PostNL locatie. Naast de opties van MyParcel is het ook mogelijk zelf afleveropties in te stellen. Bij de eerste optie kan er een keuze gemaakt worden uit MyParcel instellingen of eigen instellingen

  • Instellingen ordermanagement

Bij het ordermanagement zijn 2 acties opgenomen, indien een order wordt geselecteerd en je gaat naar acties staan daar de opties van stuur bestellingen naar MyParcel en download labels. Bovenaan het ordermanagement staat de tab van downloads, daar zal de export van download labels te zien zijn. Bij de keuze van stuur bestellingen naar MyParcel zal de orderdata automatisch naar het MyParcel account gestuurd worden. In het ordermanagement is een kolom status MyParcel opgenomen, per order is nu de status van MyParcel daar te zien.

Reactie

Was dit nuttig?

Ja Nee
U heeft aangegeven dat u dit onderwerp niet nuttig vond ...
Zou u hieronder willen uitleggen waarom niet? Bij voorbaat dank!
Dank voor uw reactie.

Geef uw reactie op dit onderwerp.

Verstuur Reactie