De staffeloptie is alleen beschikbaar vanaf een professional abonnement. Met de staffel optie is het mogelijk klanten te stimuleren grotere hoeveelheden te bestellen door de prijs afhankelijk te maken van hoeveelheden, hoe meer er besteld wordt, hoe goedkoper de prijs per eenheid wordt.

Upload (staffellijst)

De basis van de staffel wordt bepaald door een aparte staffellijst. Staffellijsten worden op dezelfde wijze aangemaakt als normale productlijsten: een Excel bestand met alle benodigde informatie. De staffel lijst bevat 3 kolommen, groep, aantal en korting. Het is mogelijk de korting als vast bedrag te doen of als percentage
Zet de inhoud van staffellijst in een Excel spreadsheet. Het bestand moet aan de volgende eisen voldoen:

 • de spreadsheet moet één samenhangende tabel van rijen en kolommen zijn
 • begin helemaal linksboven (cel A1)
 • maak van de bovenste regel van de tabel de kolomhoofden groep, aantal en korting
 • zorg dat in de meest linkse kolom de hoofdindeling staat (categorieën/afdelingen). Dit zijn dezelfde namen als die uit de productlijst waar de korting betrekking op heeft. De tweede kolom dient het aantal te bevatten waarboven de korting geldt en de derde kolom bevat het kortingspercentage per artikel
  zet in de kolom ‘korting’ de kortingspercentages/bedragen (bij 15% korting: 15% of 15 of percentage=15 maar geen 0.15)
 • Sorteer de spreadsheet alfabetisch op de meest linkse kolom
  Om het uploaden snel te laten verlopen is het aan te raden om het bestand op te slaan in .csv formaat

Instellingen

Indien de staffellijst is geupload, moet deze lijst nog gekoppeld worden aan de productlijst. Selecteer bij de juiste productlijst de juiste staffellijst, daarna moet nog de kolom van groep geselecteerd worden, deze kolom moet zowel in de staffellijst als moeder productlijst voorkomen, zie ook hieronder.

Moederlijst

De hoofd productlijst moet ook aangepast worden, er moet een kolom groep toegevoegd worden, de waarden daarin komen overeen met de waarden van de kolom groep in de staffellijst. Zo kun je per product aangeven onder welke staffel het product valt

Opties staffel kortingen

De volgende opties zijn mogelijk:

 • een percentage, notatie: 5%: de korting is de basis stuksprijs – % staffelkorting (in dit voorbeeld 5%)
 • een percentage, notatie: percentage=5: de korting is de basis stuksprijs – % staffelkorting (in dit voorbeeld 5%)
 • een kortingsbedrag per stuk, notatie: amount=2: de korting is de basis stuksprijs – kortingsbedrag (in dit voorbeeld 2 euro)
 • eerst een kortingsbedrag en dan een kortingspercentage, notatie: amount=2;percentage=5: de korting is de basis stuksprijs – kortingsbedrag (in dit voorbeeld 2 euro) en vervolgens het resultaat van die berekening – % staffelkorting (in dit voorbeeld 5%)
 • eerst een kortingspercentage en dan een kortingsbedrag , notatie: percentage=5;amount=2: de korting is de basis stuksprijs – % staffelkorting (in dit voorbeeld 5%) en vervolgens het resultaat van die berekening – kortingsbedrag (in dit voorbeeld 2 euro)

Voorbeeld opzet staffellijst
Je wilt voor een artikelgroep (groep1) vanaf 10 artikelen 10% korting geven en vanaf 20 artikelen 15%. Daarnaast geldt voor groep2 10% korting vanaf 100 artikelen. De staffellijst ziet er dan als volgt uit:
produktgroep aantal korting
groep 1 10 10%
groep 1 20 15%
groep 2 100 10%

Tonen staffels in meerinfo scherm

Om aan de klant duidelijk te maken wat de staffels zijn, is het mogelijk via onderstaande code dit te laten tonen in het meerinfo scherm. De klant ziet dan direct bij welke aantallen de korting verleent wordt. De code kan worden opgenomen in de meerinfo template.

< div style=“myshop-has:group-reduction” > Staffelkorting: < div style=“myshop-repeat:group-reduction-list” > < span style=“myshop-value:start-range” >< /span >-< span style=“myshop-value:end-range” >< /span >  < span style=“myshop-value:inc-vat-price-formatted” >< /span >< br/ > < /div > < /div >

Reactie

Was dit nuttig?

Ja Nee
U heeft aangegeven dat u dit onderwerp niet nuttig vond ...
Zou u hieronder willen uitleggen waarom niet? Bij voorbaat dank!
Dank voor uw reactie.

Geef uw reactie op dit onderwerp.

Verstuur Reactie