MailChimp is een handig en professionele webdienst waarmee je eenvoudig mailings (bijvoorbeeld een nieuwsbrief of een aanbiedingsmail) kunt maken en versturen. MailChimp is simpel opgezet en goed toegankelijk.

We hebben een koppeling met MailChimp gebouwd waarmee de klantinfomatie automatisch vanuit de webshop naar de klantdatabase van MailChimp wordt verstuurd. Tevens is er een pagina blok beschikbaar om klanten zich te laten abonneren op jouw nieuwsbrief.

Naast de gratis versie tot maximaal 2.000 abonnees en 12.000 mails per maand is er de mogelijkheid om te upgraden naar een betaalde versie. Hierin kun je onder andere autoresponders versturen en met grotere aantallen werken.

Aanmeldlink Mailchimp#
Om je aan te melden voor het gratis account klik hier

Mailchimp App
Activeer de App, bij de tab instellingen moeten twee waarden opgevoerd worden

  • de API key, deze is in het Mailchimp account te vinden via tab account>extras>api keys
  • de lijst/audience ID, deze is in het Mailchimp account te vinden via tab audience>manage audience>settings>audience name and defaults
    bij de naw velden moet het vast veld van ‘nieuwsbrief’ aanwezig zijn
    Indien nu de klant het veld van nieuwsbrief ontvangen bij de naw velden aanvinkt of in het Mailchimp blok op de pagina deze invult, zal automatisch het email adres in de database van Mailchimp terecht komen

Reactie

Was dit nuttig?

Ja Nee
U heeft aangegeven dat u dit onderwerp niet nuttig vond ...
Zou u hieronder willen uitleggen waarom niet? Bij voorbaat dank!
Dank voor uw reactie.

Geef uw reactie op dit onderwerp.

Verstuur Reactie