Mailjet is een mailprovider die als alternatief voor de huidige mailprovider (Sendgrid) gebruikt kan worden. Het opzetten ervan gaat makkelijk en snel, en er worden geen kosten voor het gebruik berekend. De eerste 600 emails zijn gratis.Voordeel van Mailjet is dat je een overzicht hebt van alle emails die zijn verstuurd, wanneer ze zijn aangekomen en wanneer geopend, daarmee heb je zelf meer controle over de email adressen.

Om je aan te melden ga je naar www.mailjet.com, bovenaan staat de optie van sign up for free. Klik daar op en meldt je daar in.

Hierna moeten er enkele stappen genomen worden.
Stap 1 na het aanmelden van het account moet je een keuze maken tussen marketer of developer, kies voor marketer.

Stap 2 vervolgens zie je rechtsboven je naam, als je daar op klikt zie je de optie van account settings, klik daar op

Stap 3 je ziet nu een aantal opties, klik op add a sender domain or address. Vul bij domein het domein in en bij addresses het/de email adres(sen) dat je gebruikt voor het versturen van de emails. Het email adres kun je opvoeren bij ons in de editor via links tab algemeen>email beheer

Stap 4 klik op smtp and send api settings. daar vindt je de data die je bij ons in de backoffice moet opvoeren.
De keys voer je op in de backoffice links via tab algemeen>email beheer>tabje mail server. Als je die optie activeert zie je 4 velden, bij host voer je de smtp server op die je ziet in je mailjet account. Voor port kun je 25 kiezen, de keys kun je kopieren en in de editor plakken.
Klik dan op test mail server om te zien of je ook een test email krijgt.

Stap 5 is de laatste stap, setup spf en dkim autentication. Daarvoor is toegang nodig tot je dns settings van je domeinprovider. Er moeten een aantal records worden toegevoegd die door Mailjet opgegeven worden.

Reactie

Was dit nuttig?

Ja Nee
U heeft aangegeven dat u dit onderwerp niet nuttig vond ...
Zou u hieronder willen uitleggen waarom niet? Bij voorbaat dank!
Dank voor uw reactie.

Geef uw reactie op dit onderwerp.

Verstuur Reactie