Nadat u tevreden bent over de shop en de shop klaar is om aan de klanten te tonen kunt u het domein koppelen. Zie hier onder hoe u dat verder kunt regelen.

Koppelen domeinnaam aan de webshop

Hieronder vindt u informatie hoe u een (sub) domein verwijzing moet aanvragen bij myShop en hoe u dat moet instellen bij uw eigen provider (DNS instellingen).

Om dit te regelen moeten de volgende stappen worden genomen:

 • Vraag bij uw domeinnaam provider een domein aan, bijvoorbeeld www.mijnbedrijf.nl.
  Let daarbij op, dat de provider CNAME records in de DNS ondersteunt.
  Domeinnamen als www.shop.mijnwinkel.nl kunnen niet gekoppeld worden. Dit zal aangepast moeten worden naar shop.mijnwinkel.nl.
 • Laat dit domein verwijzen naar www.mijnwinkelserver.nl. Let daarbij op dat de verwijzing in de DNS moet worden opgenomen met als type CNAME.
  Bij de DNS instellingen wordt dan ingevuld:
  - Naam: shop of iets anders (maar zonder punt)
  - CNAME waarde: www.mijnwinkelserver.nl. (met een punt en zonder http:// NB het verschilt per provider of er een punt achter www.mijnwinkelserver.nl moet komen te staan, als u een punt toevoegt en u krijgt een foutmelding, dan kunt u de punt weglaten). Let ook op de schrijfwijze van het domein in het MX record, raadpleeg eventueel de hostingprovider.
 • Klanten die Hostnet als domeinprovider hebben wordt aangeraden niet via een CNAME record door te verwijzen maar via een A record naar ons ip adres, 213.171.152.60 of 2a0d:5040:20:0::60, dit in verband met een betere bereikbaarheid van de website. Wij raden dit echter af. Het mag alleen gebruikt worden als het echt niet via een CNAME record kan. Reden is dat onze IP nummers kunnen wijzigen en dan werkt een A record verwijzing niet meer. Uiteraard zullen wij altijd IP nummer wijzigen communiceren.

Verhuizen domeinnaam

Uit bovenstaande blijkt dat het niet nodig is om uw domeinnaam naar een andere provider te verhuizen. Alle providers ondersteunen wel CNAME of A records. Indien u echter uw domeinnaam ook tijdens het bestelproces (vanaf het naw scherm zal er overgegaan worden op https in de url, dit ter beveiliging van de gegevens) wilt behouden is het noodzakelijk over te stappen naar HostingXS. Zij bieden de mogelijkheid aan voor het nemen van een certificaat op het eigen domeinnaam voor het bestelproces. Standaard biedt myShop een certificaat aan voor het bestelproces en nu kunnen wij ook een ssl certificaat regelen. In de url zal dan overgeschakeld worden naar https://www.mijnwinkel.nl/etc

Ter controle

Om te kunnen controleren of de doorverwijzing is gelukt kunt u het volgende doen:

 • Open een terminal sessie (in OSX is dat de applicatie ‘terminal’, in Windows is dat ‘cmd’.
 • Er opent zich een nieuw scherm. Typ daarin: nslookup www.domeinnaam.nl (zie hieronder, denk om spatie na nslookup).
 • Check of je bij ‘name’ www.mijnwinkelserver.nl ziet. Zolang je dat nog niet ziet, is de doorverwijzing niet gelukt , neem in dat geval opnieuw contact op met u hosting provider en laat hem de instructies hierboven opvolgen.
 • Een extra controle of de doorverwijzing gelukt is. Het is ook mogelijk dat u uitkomt op de website van mijnwinkel.nl, dat kan per hosting provider verschillen.
 • Indien de domain hosting provider geen CNAME record in de DNS ondersteunt, moet u een nieuwe domeinnaam aanvragen via een provider die dat wel ondersteunt, bijvoorbeeld
  www.hostingxs.nl. U kunt dan een domeinnaam aanvragen als www.shop-mijndomein.nl en deze via de CNAME laten doorverwijzen.
 • Indien bovenstaande oplossingen niet van toepassing zijn is het direct verwijzen naar het mijnWinkel IP nummer 213.171.152.60 of 2a0d:5040:20:0::60 via een A record in de DNS een mogelijkheid. Dit adviseren wij echter niet, aangezien IP nummers kunnen wijzigen.
 • Vraag via een email aan support@mijnwinkel.nl het activeren van het domein aan en vermeld daarbij;
  - Uw shopnummer
  - Uw subdomeinnaam

Wij zorgen voor de juiste instelling en stellen u per ommegaand op de hoogte van de activering van uw domein

Reactie

Was dit nuttig?

Ja Nee
U heeft aangegeven dat u dit onderwerp niet nuttig vond ...
Zou u hieronder willen uitleggen waarom niet? Bij voorbaat dank!
Dank voor uw reactie.

Geef uw reactie op dit onderwerp.

Gebruik dit a.u.b. niet voor support vragen.
Stel een vraag aan support

Verstuur Reactie