Paypal

PayPal is een online betaalservice waarmee u uw klanten in een webshop online kunt laten betalen via een PayPal rekening of via een creditcard. PayPal heeft wereldwijd meer dan 100 miljoen rekeninghouders. Zie de website voor meer informatie. De status van de betaling wordt automatisch bijgehouden in myShop.com orderbeheer.

Aanmelden

Voor het toevoegen van PayPal is het noodzakelijk dat er een account is aangemaakt bij PayPal.
De te volgen stappen zijn:

 • Ga naar de website van PayPal
 • Selecteer Meld u nu aan
 • Volg de instructies bij PayPal

Na het doorlopen van bovenstaande procedure kan het PayPal e-mail adres, wachtwoord en handtekening ingevoerd worden in myShop.com in het instel scherm voor betaalmethoden. De betaalmethode is nu beschikbaar in de winkel. De klanten kunnen (zonder een PayPal account te hebben) betalen met creditcard.

By PayPal zijn er drie typen accounts (Privé-rekening, Premier-rekening, Business-rekening) beschikbaar. Het Privé-rekening account is alleen bedoeld voor klanten om te kunnen betalen. U dient een Premium-rekening of Business-rekening te kiezen om PayPal als betaalmethode in uw webwinkel te kunnen opnemen.

Verder is het aan te raden de site aan te melden bij shoppage_benelux@paypal.com.

Aanpassen betalingspagina’s PayPal aan stijl eigen website

Paypal heeft het mogelijk gemaakt om hun betaalpagina´s aan te passen aan de stijl van uw eigen website. Hierdoor krijgen de klanten niet het gevoel dat ze uw website verlaten. Voor meer info zie deze link.

Weergave PayPal beginscherm

Voor Nederlandse klanten is het nu mogelijk om het PayPal beginscherm anders te laten weergeven. Tot op heden was het standaard zo dat aan de linkerkant van het scherm een korte uitleg stond met waarom PayPal en een kleine link met Doorgaan om de credit card gegevens in te voeren. Nu is het mogelijk in het PayPal profiel er voor te zorgen dat de klant meteen het scherm te zien krijgt zoals getoond wordt als men op Doorgaan klikt. Dus meteen een invul scherm om creditcard gegevens en dergelijke in te voeren.

Om dit aan te passen moet men het volgende doen:

 • Log in op uw PayPal-rekening via www.paypal.nl.
 • Klik op het sub tabblad Profiel.
 • Klik in de kolom Verkoop voorkeuren op de link Voorkeuren website betalingen.
 • Selecteer onder PayPal-rekening optioneel het keuzerondje Aan.
 • Klik op Opslaan.

Zie ook deze link voor meer uitleg.

Opnemen vanaf PayPal rekening

Alle betalingen die via PayPal worden gedaan komen op uw PayPal rekening terecht. Vanuit het PayPal account (eerst inloggen by PayPal) kan via de optie ‘opnemen’ en ‘geld overschrijven naar uw bankrekening’ een bedrag over worden geboekt naar een eigen bankrekening. Verder is het verstandig om uw PayPal account te laten verifieren waardoor u uw PayPal account optimaal kan gebruiken. Met de status van Gecontroleerde PayPal-account kunt u de veiligheidslimieten opheffen die bestaan voor alle rekeningen (750 EUR in totaal aan betalingen; 750 EUR aan overschrijvingen per maand en 2250 EUR aan overschrijvingen in totaal). Tevens is het zo dat met een gecontroleerd PayPal account de redirect vanuit PayPal naar myShop.com beter werkt, in PayPal is er dan een button waarmee u teruggaat naar myShop.com. Bij een niet gecontroleerd account is er na 10 seconden een redirect naar myShop.com, maar zonder de bestelgegevens. myShop.com laat dan een algemeen scherm zien en er kan dan dus geen overzicht van de bestelling worden getoond.

Om dat te doen zijn er drie stappen die gevolgd moeten worden:

 • Log in op je PayPal account
 • Boven aan de pagina staat de melding: ‘Status – Nederlands – Niet-gecontroleerd’ o.i.d. Klik op die tekstlink
 • PayPal legt de stappen uit, volg deze stappen

In het kort komt het er op neer dat PayPal eenmalig euro 1,50 afschrijft van uw rekening, bij de volgende creditcard overzicht wordt een nummer vermeld bij deze afschrijving welke u moet invoeren om gecontroleerde merchant te worden aangemerkt. De euro 1,50 wordt trouwens weer bij uw tegoed toegevoegen.

Instellingen PayPal bij myShop.com

Bij de instellingen van PayPal ( webshop – menu-optie ‘Bestelproces’ – menu-optie ‘Betalen’ – menu-optie ‘Betaalopties’ – ‘Voeg betaaloptie toe’ (rechtsboven in tabel). Er opent zich een nieuw popupscherm met de volgende instellingen) vind je twee tabbladen, hieronder vind je een uitleg van deze instellingen.

Omschrijving

De tekst die hier wordt ingevuld, wordt getoond op de bestelbevestiging welke naar de klant wordt gestuurd.

Username

Het aanmelden bij PayPal gebeurt met een e-mail adres. Dit e-mail adres is meteen ook de koppeling tussen myShop.com en PayPal en moet in dit veld worden ingevuld.

Password

Deze is te vinden in het PayPal account

Signature

Deze is te vinden in het PayPal account

Betaalpagina titel

Op het moment dat de klant het betaalmethoden selectie scherm te zien krijgt (binnen het bestelproces) kan er per ingestelde betaalmethode een titel en een tekst worden ingesteld. Bij dit veld wordt de titel ingevuld. Het is ook mogelijk om bijvoorbeeld een logo van de betaalmethode op te nemen, klik hier om een voorbeeld te zien hoe dat moet worden gedaan.

Betaalpagina tekst

Dit veld bevat de bijbehorende tekst van de betaalmethode en ook hier kunnen plaatjes en/of linkjes worden getoond.

Bevestiging tekst

Bij dit onderdeel kan informatie worden meegegeven die op de bestelbevestiging moet komen. Indien b.v. voor overschrijving is gekozen, kan hier het rekeningnummer worden ingegeven. De klant krijgt dit te zien op de bestelbevestiging. De teksten die hierboven bij betaalpagina zijn ingevuld komen namelijk niet op de bestelbevestiging.

Acties betaalmethode

De acties voor betaalmethode zijn allen gelijk, kijk bij Acties betaalmethode voor een overzicht van de beschikbare acties.

Door op een actie te klikken of door op de ‘pen’ icon te klikken kunnen de instellingen van die betreffende actie worden aangepast.

Het klikken op de ‘prullenbak’ zorgt voor het verwijderen van de actie. Het toevoegen van een nieuwe actie gebeurt door te klikken op de knop ‘actie toevoegen’.

Afmelden

Indien u geen gebruik meer wens te maken van een betaaldienst, bijvoorbeeld door het beëindigen van de webshop, dan dient u zelf het contract met de betaaldienst op te zeggen, dit doet myShop.com niet voor u.

Reactie

Was dit nuttig?

Ja Nee
U heeft aangegeven dat u dit onderwerp niet nuttig vond ...
Zou u hieronder willen uitleggen waarom niet? Bij voorbaat dank!
Dank voor uw reactie.

Geef uw reactie op dit onderwerp.

Gebruik dit a.u.b. niet voor support vragen.
Stel een vraag aan support

Verstuur Reactie