Via dit tabblad kunnen alle geplaatste orders worden beheerd. Onder beheer wordt verstaan:

 • status van de betaling raadplegen
 • status van de order raadplegen en wijzigen
 • zoeken in orders
 • facturen, pakbonnen en etiketten genereren
 • betalingsherinneringen en andere berichten versturen (maximaal 5 per keer voor basic abonnementen en 25 per keer voor professional abonnementen)
 • affiliate overzichten uitdraaien (indien myShop affiliate optie is geactiveerd)
 • ordergegevens exporteren naar Excel of XML
 • orders verwijderen

Aan de linkerkant ziet u de verschillende tabbladen wat onder orderbeheer valt. U kunt de volgende tabbladen zien:

Overzicht order management

Order beheer heeft verschillende tabbladen. De tabbladen zijn:

 • Bekijk orders: In dit overzicht staan alle binnenkomende orders, ook orders die zijn afgebroken tijdens het bestelproces. Via ‘Eigen orderstatus’ kunnen nog eigen status worden toegevoegd.
  Nieuw is de mogelijkheid om een terugbetaling te doen. Hou er rekening mee dat u nog wel de terug betaling moet verwerken in de backoffice van uw paymentprovider. Wanneer u de SEQR app installeer dan wordt de terug betaling wel gelijk verwerkt. Tevens kunnen er verschillende exports worden aangemaakt en gedownload, herinneringen worden gestuurd of facturen worden uitgeprint.
 • Kolommen in overzicht: Via de tab ‘Kolommen in overzicht’ kan aangegeven worden welke kolommen er moeten worden getoond. Standaard worden de volgende kolommen getoond: ordernummer, orderbedrag, orderdatum, betaalstatus, orderstatus, datum laatste aanpassing en klantnaam. U kunt zelf nog naar wens andere kolommen activeren.
 • Orderstatus kleur: Via ‘Orderstatus kleur’ kan een kleur aan een orderregel worden gegeven, afhankelijk van de orderstatus, hierdoor ontstaat in een oogopslag meer duidelijkheid.
 • Eigen orderstatus: Via ‘Eigen orderstatus’ kunnen nog eigen statussen toegevoegd worden.
 • Instellingen: Bij instelling kunt u ervoor kiezen de selectie te bewaren na actie.
 • Downloads: Bij dit onderwerp vind u de downloads van bijvoorbeeld myParcel.

Order Sortering

Hier kan de volgorde van de sortering van de producten ingesteld worden. Standaard wordt de volgorde aangehouden van het productnummer. Er zijn 3 mogelijkheden om te sorteren:

 • Sorteer de orderregels op volgorde van de magazijnlocatie. Hiervoor kan een aparte kolom in de productlijst aangemaakt worden, bij de productlijst instellingen is deze kolom te selecteren.
 • Sorteer de orderregels op volgorde van het productnummer.
 • Sorteer de orderregels op volgorde van plaatsing in de winkelwagen

Eigen Lay-out

Binnen orderbeheer zijn enkele lay-outs beschikbaar waarvoor een eigen template kan worden geupload. Dat zijn de layouts voor factuur, pakbon, orderbevestiging en adreslabel.
U kunt hier de lay-out voor de basis webshop uploaden. Gebruik het Bestelproces – Order Management – Eigen Lay-out upload functie om de lay-out van een target webshop aan te passen.

Extern Ophalen orders (order pull)

Het is mogelijk om op een (eigen) server de orders op te halen die binnen de webshop zijn geplaatst, bijvoorbeeld voor verdere verwerking in een eigen ERP systeem.
Instructie over de methode van koppelen zie je hier onder:

 • Het is mogelijk om vanaf een extern systeem orders op te vragen vanuit uw webshop. Dit gebeurd door een datum/tijd mee te geven waardoor alle orders die gewijzigd zijn sinds een bepaalde datum worden doorgegeven. De wijziging kan een betaalstatus van een payment provider zijn (bijvoorbeeld als de betaling die overgemaakt is, is ontvangen), of een wijziging kan uitgevoerd zijn binnen orderbeheer van van orderbeheer (door bijvoorbeeld van een order handmatig de status te wijzigen in vervallen).

Scherminstellingen

Er zijn drie instellingen:

 • Ophalen orders (orderpull): Hier kan worden aangegeven of de orders extern moeten worden opgehaald
 • Privé sleutel: Dit veld is verplicht om in te voeren. Wees voorzichtig met deze sleutel. Als deze sleutel bekend is bij een ander dan kan deze potentieel de orders ophalen
 • IP adres (optioneel): Hier kan worden aangegeven van welk adres de opdrachten moeten komen om de order op te halen. Dit kan gezien worden als een extra beveiliging.

Algemene werking

Het opvragen van de gewijzigde bestellingen gebeurt in twee stappen:

 • Stap 1 – opvragen van een rpc id:
  De eerste stap bestaat uit het opvragen van een rpc id waarmee de aanvraag uitgevoerd kan worden. Een rpc id is maximaal 2 minuten geldig na het moment van aanvragen. Na deze periode moet er een nieuwe rpc_id aangevraagd worden.
  Het opvragen van een rpc_id gaat met de request:
  https://www.mijnwinkel.nl/RPC/id?shop=12345
  Het veld shop mag daarbij niet leeg zijn en de winkel moet bestaan.
  Het resultaat van deze aanvraag is:

  1234567890
 • Stap 2 – opvragen lijst van aangepaste bestellingen:
  Met de verkregen rpc_id is het mogelijk een lijst van aangepaste bestellingen op te vragen. Het opvragen van de bestellingen kan met de aanroep:
  https://www.mijnwinkel.nl/RPC/orders/list?shop=12345&pk=45aa464ab06dd1d667139de9120ee51d69eed8eb&change_time=20090106112400&rpc_id=1234567890
  De volgende parameters zijn nodig voor de aanroep:
  Naam parameter Omschrijving
  shop shopnummer van de webshop
  change_time begin tijd voor het opvragen van de aangepaste lijst met bestellingen (yyyymmddhhmmss).
  rpc_id De waarde die u bij stap 1 verkregen heeft
  pk Publieke sleutel (zie ook uitleg hieronder)
  Parameter PK
  De parameter pk is een hash waarde die wordt samengesteld uit een tekenreeks die ontstaat als de volgende gegevens worden samengevoegd en daarvan de SHA1 waarde van wordt bepaald (n.b.: de SHA1 waarde moet in kleine letters worden weergegeven)
  winkelnummer
  change_time
  rpc_id waarde
  private key (aangegeven in de editor)

Het resultaat van deze aanroep zijn alle bestellingen die zijn aangepast en/of aangemaakt vanaf de datum en tijd aangeven door change_time. Het formaat van het document is gelijk aan het export formaat van order beheer.

Order Berichten

In dit overzicht staat de orderstatus waaraan een e-mail bericht kan worden gekoppeld. Dit betekent als een bestelling een bepaalde status krijgt, bijvoorbeeld ‘In behandeling’, dat er een e-mail, volgens de instellingen gedaan bij die orderstatus, wordt verzonden. Op deze manier kan de klant geautomatiseerd op de hoogte worden gehouden van de voortgang van zijn of haar bestelling. Tevens zijn de e-mail orderberichten te personaliseren door gebruik te maken van de informatie die beschikbaar is van de betreffende order.

Reactie

Was dit nuttig?

Ja Nee
U heeft aangegeven dat u dit onderwerp niet nuttig vond ...
Zou u hieronder willen uitleggen waarom niet? Bij voorbaat dank!
Dank voor uw reactie.

Geef uw reactie op dit onderwerp.

Gebruik dit a.u.b. niet voor support vragen.
Stel een vraag aan support

Verstuur Reactie