Er zijn verschillende opties om een domeinnaam aan jouw webshop te koppelen.
U kunt een (tijdelijk) subdomein kiezen op het mijnwinkel.nl hoofddomein, u kunt via een CNAME DNS record vanuit uw eigen hosting provider jouw domeinnaam doorverwijzen naar jouw webshop, of u maakt gebruik van de meer geavanceerde proxy pass methode die verschillende partners van ons ondersteunen.
Hiermee kunt uu ook een eigen SSL certificaat op uw domein plaatsen.
De eenvoudigste optie voor SSL op de gehele shop is het aanvragen van een SSL certificaat via ons, via de tab ‘SSL certificaat aanvragen’ kan dit worden geregeld.

Er zijn twee opties mogelijk:

 1. Domeinnaam & SSL
  Hier kunt u de volgende instellingen regelen:
 • Gebruik SSL
  Gebruik SSL voor alle pagina’s van de webwinkel als deze optie is geactiveerd.
  Gebruik deze optie alleen als er een certficaat is geïnstalleerd voor het domein. Voor een subdomein is SSL standaard beschikbaar voor een eigen domein zal er eerst een certificaat geïinstaleerd moeten worden.
 • Subdomein
  Het is mogelijk om een (tijdelijk) subdomein van mijnwinkel.nl te gebruiken. Dit is handig tijdens het inrichten van uw webshop, op deze manier heeft u via een eenvoudig en gemakkelijk te onthouden domein toegang tot uw webshop. Gebruik bijvoorbeeld uw bedrijfsnaam voor het subdomein, stel uw bedrijf heet ‘De lampenwinkel’ dan kunt u ‘lampenwinkel’ als subdomein instellen en de webshop is dan beschikbaar via http://lampenwinkel.mijnwinkel.nl. Zodra uw webshop publiekelijk wordt koppelt u natuurlijk uw eigen domeinnaam.
 • Eigen domein
  Voer hier uw eigen domeinnaam in die u aan uw webshop wilt koppelen. Voordat u dat kan doen, zal u uw domeinnaam moeten laten verwijzen naar onze servers. Dat doet u bij uw eigen hostingpartij waar u ook uw domein hebt geregistreerd. Als de eigen domein ingevuld en actief is, is een eventueel subdomein (instelling hierboven) niet meer actief.
 • Domeinnaam aanvragen
  Heeft u nog geen eigen domeinnaam? Dan kunt u die via een van onze partners aanvragen. Bijvoorbeeld via internet123.
 • SSL Certificaat aanvragen
  Via dit formulier kunt u een SSL certificaat aanvragen voor de gehele webshop. Het voordeel hiervan is dat de webshop door Google beter zal worden gerankt. Verder zal de webshop vertrouwder overkomen. Er zijn meerdere soorten SSL certificaten, hier kan je een Standaard Validatie certificaat (Comodo Positive SSL) of een Uitgebreide Validatie certificaat (Comodo Extended Validation) aanvragen. Wij adviseren de Uitgebreide Validatie omdat deze in alle gangbare browsers de naam van de webshop in de URL balk in het groen zal weergeven (zoals nu ook MijnWinkel B.V. in de URL balk groen wordt weergegeven). Er zijn ook nog Multi Domein certificaten die voordeliger zijn indien onder hetzelfde bedrijf meerdere domeinnamen beschikbaar zijn. Wanneer je een multi domein certificaat wil aanvragen hou er rekening mee dat een multi domein certificaat inclusief 3 domeinen is (het moeten er minimaal 3 zijn). Indien dit is gewenst, neem dan contact met ons op.
  Wanneer uw gehele webshop via SSL gaat zal alle content ook via HTTPS beschikbaar moeten zijn. Dat is in ieder geval in orde als alle content via het myShop platform loopt (dus afbeeldingen via myShop geüpload, e.d.). Alleen als je content op andere servers dan van myShop hebt staan (bijvoorbeeld de productafbeeldingen op een eigen server) dien je te zorgen dat deze content ook via SSL loopt, of de content te gaan verhuizen naar het myShop platform.

Reactie

Was dit nuttig?

Ja Nee
U heeft aangegeven dat u dit onderwerp niet nuttig vond ...
Zou u hieronder willen uitleggen waarom niet? Bij voorbaat dank!
Dank voor uw reactie.

Geef uw reactie op dit onderwerp.

Gebruik dit a.u.b. niet voor support vragen.
Stel een vraag aan support

Verstuur Reactie