MultiSafepay Fast Checkout

MultiSafepay is een online payment provider die een online payment service aanbiedt voor webshops, dit zonder maandelijkse- of vaste kosten. Met MultiSafepay kunnen alle gangbare betaalmethoden in uw winkel opgenomen worden. Voor myShop klanten gelden aparte tarieven. Implementatie is erg eenvoudig, want deze is geïntegreerd in myShop.

Aanmelden

Deze pagina betreft de aanmeldprocedure via MultiSafepay Fast Checkout optie. Gebruik van iDEAL is echter ook mogelijk via docdata payments (Rabobank, ABN Amro, Postbank en ING Bank) of direct via de ABN AMRO bank, Postbank , Rabobank, ING bank, Mollie, Buckaroo, Icepay , Sisow en VX42 (inclusief online cadeaubon). Wij adviseren u dan ook om hiervan kennis te nemen voordat u een definitieve keuze maakt hoe u iDEAL gaat aansluiten.

Om gebruik te kunnen maken van de betaalmethode van MultiSafepay wordt een rechtstreekse overeenkomst met hen afgesloten, dit kunnen alleen klanten doen met een professional abonnement (professional en internetkassa professional)

De te volgen stappen zijn:

 • Lees eerst de uitgebreide informatie over MultiSafepay
 • Vul het online registratie formulier in
 • U ontvangt van MultiSafepay een e-mail met een beveiligingscode en uw account nummer
 • Vervolgens logt u in op de website van MultiSafepay, ga naar de optie van ´websites´ om uw site aan te melden, u ontvangt nu uw site id en secure code id.
 • Stel bij de site instellingen de volgende waarden in:
 • veld ´Basis URL´ – http://www.eigendomeinnaam.nl
 • veld ´Notificatie URL´ – http://www.mijnwinkel.nl/processorder/multisafepay_update
 • vink het veld ´Actief´aan

Betaalmethoden

Overige betaalmethoden

Naast de specifieke Ideal connector is er ook de algemene connector, na het bestelproces worden de klanten doorgeleid naar een scherm van Multisafepay waar zij een keuze kunnen maken uit de betaalmethoden, bv creditcard, Ideal, overschrijving etc.

Instellingen bij MultiSafePay

Vanaf het Algemeen dashboard: Selecteer webshop – menu-optie ‘Bestelproces’ – menu-optie ‘Betalen’ – menu-optie ‘Betaalopties’ – ‘Voeg betaaloptie toe’ (rechtsboven in tabel). Er opent zich een nieuw popupscherm met de volgende instellingen:

Instellingen payment provider

Bij dit onderdeel kunnen de instellingen van de payment provider opgevoerd worden

Payment service provider

Bij dit onderdeel vult u alle account gegevens in

Beschrijving

Bij dit onderdeel vult u MultiSafepay in

account

Het accountnummer van MultiSafepay

site id

Er wordt een zogenaamde webshop aangemaakt bij MultiSafepay, deze krijgt een site id. Hier vult u uw site id in.

site secure code

Elke site id heeft een site secure code die hier wordt ingevuld

Extra informatie

Bij dit onderdeel vult u alle extra informatie in zoals:

 • titel betaalmethode: Op het moment dat de klant het betaalmethoden selectie scherm te zien krijgt (binnen het bestelproces) kan er per ingestelde betaalmethode een titel en een tekst worden ingesteld. Bij dit veld wordt de titel ingevuld. Het is ook mogelijk om bijvoorbeeld een logo van de betaalmethode op te nemen.
 • beschrijving betaalmethode: Dit veld bevat de bijbehorende tekst van de betaalmethode en ook hier kunnen plaatjes en/of linkjes worden getoond.
 • omschrijving op bevestigingspagina: Hier kan informatie worden meegegeven die op de bestelbevestiging moet komen. Indien b.v. voor overschrijving is gekozen, kan hier het rekeningnummer worden ingegeven. De klant krijgt dit te zien op de bestelbevestiging. De teksten die hierboven bij betaalpagina zijn ingevuld komen namelijk niet op de bestelbevestiging.

Tabblad acties

Door op een actie te klikken of door op de ‘pen’ icon te klikken kunnen de instellingen van die betreffende actie worden aangepast. Het klikken op de ‘prullenbak’ zorg voor het verwijderen van de actie. Het toevoegen van een nieuwe actie gebeurt door te klikken op de knop ‘actie toevoegen’.

Afmelden

Indien u geen gebruik meer wens te maken van een betaaldienst, bijvoorbeeld door het beëindigen van de myShop webshop, dan dient u zelf het contract met de betaaldienst op te zeggen, dit doet myShop niet voor u.

Reactie

Was dit nuttig?

Ja Nee
U heeft aangegeven dat u dit onderwerp niet nuttig vond ...
Zou u hieronder willen uitleggen waarom niet? Bij voorbaat dank!
Dank voor uw reactie.

Geef uw reactie op dit onderwerp.

Gebruik dit a.u.b. niet voor support vragen.
Stel een vraag aan support

Verstuur Reactie