[introductie betaalmethoden]

Criteria voor het kiezen van betaalmethoden

Hier onder vind u de criteria voor het kiezen van betaalmethoden:

  • Type product en/of dienst

Winkels die gericht zijn op impulsaankopen (zoals cd’s, gadgets e.d.) kunnen het beste betaalmethoden kiezen waarbij de klant tijdens het bestelproces de betaling kan verrichten. Voorbeelden hiervan zijn online betaalmethoden zoals eenmalige incasso (on-line), creditcards en iDEAL. Nadeel van deze methoden (m.u.v. iDEAL) is dat de klant het bedrag later weer terug kan boeken (storneren). Laat u daarom ook goed adviseren door uw betalingsprovider.

  • Risico

Winkels die zich richten op doelgroepen met een slecht betaalgedrag kunnen het beste kiezen voor zekere betaalmethodes. Voorbeelden hiervan zijn: een bankoverboeking, iDEAL en een eenmalige machtiging (off-line). Een nadeel van deze betaalmethoden zijn (m.u.v. iDEAL) dat het langer kan duren voordat het product uitgeleverd kan worden omdat de klant op een later tijdstip de betaling moet verrichten. Hiermee kan deze zich dus bedenken en/of het vergeten. Betalen onder rembours is ook te overwegen voor deze doelgroep.

  • Snelheid

Als leveringssnelheid belangrijk is voor u en uw klanten zijn betrouwbaar, dan kan leveren op rekening (overboeking) of rembours aan te raden zijn. Verder kunt u ook online achteraf betalen overwegen, zoals mogelijk via Afterpay of Klarna.

  • Internationaal

De betaalmogelijkheid met de grootste dekking internationaal, zijn de creditcards. Een alternatief hiervoor (maar minder gebruikt) is Paypal.

  • Transactiebedrag

Bij hoge transactiebedragen, zijn betaalmethoden die werken met percentages over het algemeen duurder dan methoden die werken met een ‘stuksprijs’ zoals iDEAL. Echter, laat u goed informeren door uw betaalprovider als er sprake is van bijvoorbeeld microtransacties (< €10,00) of hoge orderbedragen (< €1000), gezien er vaak uitzonderingen mogelijk zijn.

Reactie

Was dit nuttig?

Ja Nee
U heeft aangegeven dat u dit onderwerp niet nuttig vond ...
Zou u hieronder willen uitleggen waarom niet? Bij voorbaat dank!
Dank voor uw reactie.

Geef uw reactie op dit onderwerp.

Gebruik dit a.u.b. niet voor support vragen.
Stel een vraag aan support

Verstuur Reactie