Buiten betaalmethodes kunt u ook verzendmethodes aanmaken. De verzendmethodes kunt u vinden bij de tab bestelproces en dan kiest u voor verzendmethodes. Hiervoor zijn diverse opties beschikbaar. mySHop is een samenwerking aangegaan met PostNL hierdoor zijn verschillende verzendmethoden reeds geïntegreerd in de webshop. Zie afbeelding onderaan de pagina.

Verzendmethoden

  • Standaard brief: Een brief is een zending die niet zwaarder is dan 2kg en niet groter dan 38cm x 26,5cm x 3,2cm. PostNL bezorgt 6 dagen in de week al uw brieven en buspakjes door heel Nederland. Zie deze link voor de tarieven voor het versturen van een brief.
  • Standaard pakket: Zendingen die niet in aanmerking komen om als brief verstuurd te worden (zie hierboven) kunnen als pakket verstuurd worden. De tarieven hiervan vindt u hier.
  • Aangetekend pakket: Het is mogelijk bovenstaande dienst uit te breiden met aangetekend verzenden, hierdoor heeft u extra zekerheid. De tarieven hiervan vindt u hier.
  • Rembours: Bij deze verzendmethode betaalt de klant de kosten van het pakket aan de deur bij de postbezorger. De klant heeft dan altijd de garantie dat hij/zij zijn pakket zal ontvangen. Ook voor klanten die liever niet via internet willen betalen kan dit een optie zijn.
  • PakjeGemak: Met deze verzendmethode kan de klant zelf een locatie kiezen waar hij/zij het pakketje kan afhalen, het is dus niet meer nodig om thuis te blijven. Hiermee biedt u extra service aan uw klanten.

Afhandelen verzendingen

Voor het afhandelen van de verzendingen zijn er een aantal mogelijkheden:

  • Online Verzendservice: Deze optie is interessant voor shops tot 2500 verzendingen per jaar. Hiermee kunt u direct uw verzendingen klaar maken en voorzien van labels. Er is een koppeling via het order management van myShop en de online verzendservice van PostNL.
  • Parcelware: Deze optie is interessant voor webwinkels met meer dan 2500 zendingen per jaar. Hiervoor heeft u het programma Parcelware nodig.

Reactie

Was dit nuttig?

Ja Nee
U heeft aangegeven dat u dit onderwerp niet nuttig vond ...
Zou u hieronder willen uitleggen waarom niet? Bij voorbaat dank!
Dank voor uw reactie.

Geef uw reactie op dit onderwerp.

Gebruik dit a.u.b. niet voor support vragen.
Stel een vraag aan support

Verstuur Reactie