Kassa Compleet ING

Er is een rechtstreekse koppeling beschikbaar voor de myShop.com klanten met een zakelijke rekening bij de ING bank. Hiermee is het mogelijk betaalmethoden als iDEAL, creditcard en overschrijving in de webshop op te nemen. De status van de betaling wordt automatisch bijgehouden in het orderbeheer van myShop.com

Aanmelden

Deze pagina beschrijft de aanmeldprocedure van Kassa Compleet via de ING Bank. Gebruik van iDEAL is echter ook mogelijk via Docdata Payments (Rabobank, ABN Amro, Postbank en ING Bank), Mollie, VX42 (inclusief online cadeaubon), MultiSafepay , Icepay, Buckaroo , Sisow of direct via de ABN AMRO bank, Rabo bank. Wij adviseren u dan ook om hier kennis van te nemen voordatu een definitieve keuze maakt hoe u iDEAL wilt gaat aansluiten.

Voor het toevoegen van Kassa Compleet wordt een rechtstreekse overeenkomst met de ING Bank gesloten. Er zijn twee voorwaarden:

 • voor iDEAL is minimaal een professional startup abonnement of internetkassa basic abonnement nodig, voor creditcard en transfer is minimaal professional abonnement of internetkassa professional abonnement nodig
 • een zakelijke rekening bij de ING Bank

De te volgen stappen in de ING omgeving zijn:

 • Registreer via https://www.ing.nl/zakelijk/betalen/geld-ontvangen/kassa-compleet/index.html kies daar voor de optie van aanvragen kassa compleet
 • U krijgt dan een email met instructies en kunt vervolgens inloggen in het portal van de ING
 • Na het inloggen klik je links op de tab van instellingen, kies dan voor optie webwinkel. Voeg de url van je webwinkel toe.
 • Klik op de webwinkel die is toegevoegd, u ziet dan de details. Onderaan vindt u de api key, die moet worden opgevoerd in de myShop.com omgeving om de koppeling te maken.

De te volgen stappen in de myShop.com omgeving zijn:

 • Na inloggen klikt u op de optie van bestelproces>betalen
 • Kies voor ‘voeg betaalmethhode toe’ en selecteer de ING Kassa Compleet optie
 • Na het opslaan van de betaalmethode kan de api key opgevoerd worden om de koppeling te activeren

De kosten van iDEAL via de ING Bank zijn hier te vinden.

Overzicht betalingen iDEAL op bankafschrift

Op uw bankafschriften zult een tekstregel zien die verwijst naar een batch-ID. U ziet dan niet echt ordernummers of losse bestellingen, maar een totaal van alle iDEAL betalingen/bestellingen. Dit is niet echt overzichtelijk. Om toch overzicht te krijgen van de iDEAL betalingen de volgende oplossingen:

 • Ga naar het speciale ING iDEAL dashboard, daar staat een volledig overzicht van alle iDEAL transacties. Het is ook mogelijk rapporten uit te draaien, deze kunnen dagelijks/wekelijks naar een bepaald e-mail adres verzonden worden. Deze oplossing is geheel gratis
 • U kunt ook om een specificatie van de bankafschrift vragen, elke iDEAL transactie wordt dan vermeld op een aparte regel. Dit kost echter 14 eurocent per regel.

Afmelden

Indien u geen gebruik meer wens te maken van een betaaldienst, bijvoorbeeld door het beëindigen van de myShop.com webshop, dan dient u zelf het contract met de betaaldienst op te zeggen, dit doet myShop.com niet voor u.

Reactie

Was dit nuttig?

Ja Nee
U heeft aangegeven dat u dit onderwerp niet nuttig vond ...
Zou u hieronder willen uitleggen waarom niet? Bij voorbaat dank!
Dank voor uw reactie.

Geef uw reactie op dit onderwerp.

Gebruik dit a.u.b. niet voor support vragen.
Stel een vraag aan support

Verstuur Reactie