Mollie

Mollie biedt verschillende betaaldiensten aan. Het unieke van Mollie is dat haar diensten direct beschikbaar zijn na aanmelding, geen lange en ingewikkelde procedures. Door haar laagdrempeligheid is Mollie ideaal voor zowel kleine als grote klanten. Zie deze link om je aan te melden.

Aanmelden

Deze pagina betreft de aanmeldprocedure van iDEAL via Mollie. Gebruik van iDEAL is echter ook mogelijk via Docdata Payments (Rabobank, ABN Amro, Postbank en ING Bank), MultiSafepay , Icepay , Pay.nl, Sisow en Buckaroo of direct via de banken (ABN AMRO bank, ING bank, Postbank en Rabo bank). Wij adviseren u dan ook om dit te bekijken voordat u een definitieve keuze maakt hoe u iDEAL wilt gaan aansluiten. Voor het toevoegen van iDEAL wordt een overeenkomst met Mollie gesloten. De volgende abonnementen kunnen gebruik maken van Mollie:

 • professional-startup abonnement
 • professional abonnement
 • internetkassa basic
 • internetkassa professional

De te volgen stappen zijn:

 • Registreer via het speciale registratieformulier voor myshop bij Mollie en volg de instructies die daar worden gegeven
 • Na registratie kun je in het dashboard bij Mollie een api key vinden, die begint met live_xxx
 • Deze key kan bij de betaalinstellingen binnen myShop worden ingevuld bij de betaalmethode Mollie extended
 • Hierna werkt het betalen via Mollie direct binnen myShop

Het is belangrijk om bij stap 1 van bovenstaande procedure te registreren via het speciale registratieformulier voor myShop omdat alleen in dat geval de speciale (lagere) tarieven van toepassing zijn. Bij vragen m.b.t. deze dienst kunt u een mail sturen naar support@mollie.nl Het is mogelijk meerdere webshops onder een Mollie account te brengen, dit via uw websiteprofiel

Afmelden

Indien u geen gebruik meer wens te maken van een betaaldienst, bijvoorbeeld door het beëindigen van de myShop webshop, dan dient u zelf het contract met de betaaldienst op te zeggen, dit doet myShop niet voor u.

Instellingen bij Mollie

Vanaf het Algemeen dashboard: Selecteer webshop – menu-optie ‘Bestelproces’ – menu-optie ‘Betalen’ – menu-optie ‘Betaalopties’ – ‘Voeg betaaloptie toe’ (rechtsboven in tabel). Er opent zich een nieuw popupscherm met de volgende instellingen:

Instellingen payment provider

Bij dit onderdeel kunnen de instellingen van de payment provider opgevoerd worden

Payment service provider

Bij dit onderdeel vult u alle account gegevens in

partner id

Tijdens het registreren bij Mollie is er een partner id aangemaakt. Deze is per mail toegezonden. De partner id moet hier worden ingevuld om de koppeling tussen mijnWinkel.nl en Mollie te maken.

Extra informatie

Bij dit onderdeel vult u alle extra informatie in zoals:

 • titel betaalmethode: Op het moment dat de klant het betaalmethoden selectie scherm te zien krijgt (binnen het bestelproces) kan er per ingestelde betaalmethode een titel en een tekst worden ingesteld. Bij dit veld wordt de titel ingevuld. Het is ook mogelijk om bijvoorbeeld een logo van de betaalmethode op te nemen.
 • beschrijving betaalmethode: Dit veld bevat de bijbehorende tekst van de betaalmethode en ook hier kunnen plaatjes en/of linkjes worden getoond.
 • omschrijving op bevestigingspagina: Hier kan informatie worden meegegeven die op de bestelbevestiging moet komen. Indien b.v. voor overschrijving is gekozen, kan hier het rekeningnummer worden ingegeven. De klant krijgt dit te zien op de bestelbevestiging. De teksten die hierboven bij betaalpagina zijn ingevuld komen namelijk niet op de bestelbevestiging.

Tabblad acties

Door op een actie te klikken of door op de ‘pen’ icon te klikken kunnen de instellingen van die betreffende actie worden aangepast. Het klikken op de ‘prullenbak’ zorg voor het verwijderen van de actie. Het toevoegen van een nieuwe actie gebeurt door te klikken op de knop ‘actie toevoegen’.

Afmelden

Indien u geen gebruik meer wens te maken van een betaaldienst, bijvoorbeeld door het beëindigen van de myShop webshop, dan dient u zelf het contract met de betaaldienst op te zeggen, dit doet myShop niet voor u.

Reactie

Was dit nuttig?

Ja Nee
U heeft aangegeven dat u dit onderwerp niet nuttig vond ...
Zou u hieronder willen uitleggen waarom niet? Bij voorbaat dank!
Dank voor uw reactie.

Geef uw reactie op dit onderwerp.

Gebruik dit a.u.b. niet voor support vragen.
Stel een vraag aan support

Verstuur Reactie