1. Vraag: Kan ik mijn domein en e-mail bij myShop hosten?
  Bij registratie van uw abonnement kunt u gelijk ook een domeinnaam registreren. myShop registreert deze voor u bij hostingXS.nl. E-mail en / of webruimte kunt u zelf bijkopen bij hostingXS nadat het domein is aangevraagd.
 2. Vraag: Ik heb al een domein, kan die aan mijn winkel worden gekoppeld?
  Dat kan. In de DNS records van uw domein moet worden verwezen naar onze servers, waarna wij uw domein kunnen koppelen.
 3. Vraag: Mijn domeinnaam is gekoppeld, maar ik zie nog steeds een wit scherm met: “DNS succesvol ingesteld”?
  Uw browser slaat bezochte pagina’s tijdelijk op in een geheugen (cache). Om uw browser te dwingen u de meest recente versie van uw site te laten zien, moet u die cache legen. U kunt dit doen via het menu van de browser. De manier waarop is per browser verschillend.
 4. Vraag: Mijn website geeft een waarschuwing dat het niet veilig is. Hoe kan dat?
  Dit heeft ermee te maken dan vanaf begin dit jaar o.a. Google Chrome en Firefox een waarschuwing nu tonen voor websites met een inlog functionaliteit die gegevens onbeveiligd verzenden. Indien uw webshop een B2C / B2B inlog functionaliteit heeft zal deze melding van toepassing zijn. Dit kan een afschrikkend effect op de bezoekers hebben waardoor zij de webshop kunnen mijden.
 5. Vraag: Is mijn website SSL beveiligd via myShop?
  Het bestelproces van uw webshop is standaard beveiligd via het myShop certificaat. De rest van de webshop loopt niet via SSL. U kunt een ssl certificaat via ons regelen.
 6. Vraag: Hoe kan ik een SSL certificaat regelen via myShop?
  U kunt het aanvragen via deze link. Daarin worden de stappen uitgelegd. Na ontvangst van de betaling wordt het aangevraagd bij onze uitgever. Hou er rekening mee dat er ongeveer 1 a 2 weken overheen kan gaan. Zodra het actief is krijgt u bericht van ons.
 7. Vraag: Wat zijn de kosten voor het aanvragen van een SSL certificaat?
  De kosten kunt u via deze link.
 8. Vraag: Waarom zou ik een SSL certificaat kopen?
  De voordelen van een SSL certificaat zijn het volgende. Beveiligd verkeer van en naar uw webwinkel. U voldoet aan de wet. Verbeterde Google ranking voor uw webwinkel. Uw webwinkel wordt sneller. Betrouwbare uitstraling van uw webwinkel (en bedrijf!)
 9. Vraag: Welke SSL certificaten zijn er mogelijk?
  Er zijn verschillende certificaat. Zie deze link.
 10. Vraag: Moet ik een ssl certificaat via myShop regelen?
  Dat kan. Alleen is het vaak voordeliger om het via myShop te doen. Omdat wij goede aanbiedingen hebben.
 11. Vraag: Ik heb al een certificaat aangeschaft en ik heb alleen een CSR nodig. Hoe kan ik dat doen en wat zijn de kosten?
  Wanneer u zelf een SSL heeft gekocht is installatie € 99 per domein (onafhankelijk of certificaat voor 1, 2 of 3 jaar is). Deze kunt u ook aanvragen via de backoffice.
 12. Vraag: Klinkt goed al die voordelen maar zijn er ook nadelen?
  Ja, eigenlijk kan ik maar één nadeel verzinnen. Op het moment dat uw certificaat verloopt wordt de bezoeker van uw webwinkel geconfronteerd met een foutmelding in de browser (‘deze website is niet veilig’). Natuurlijk heeft dit een averechts effect op het vertrouwen. Het is daarom noodzakelijk dat uw SSL certificaat altijd perfect op orde is. myShop.com zult u altijd ruim van tevoren informeren indien uw SSL certificaat vernieuwd dient te worden.

Reactie

Was dit nuttig?

Ja Nee
U heeft aangegeven dat u dit onderwerp niet nuttig vond ...
Zou u hieronder willen uitleggen waarom niet? Bij voorbaat dank!
Dank voor uw reactie.

Geef uw reactie op dit onderwerp.

Gebruik dit a.u.b. niet voor support vragen.
Stel een vraag aan support

Verstuur Reactie