Introductie

Klanten van ABN AMRO kunnen de betaalmethode iDEAL integreren in hun webwinkel. De status van de betaling wordt automatisch bijgehouden in myShop orderbeheer.

Aanmelden

Deze pagina betreft de aanmeldprocedure van iDEAL via de ABN AMRO bank. Gebruik van iDEAL is echter ook mogelijk via Docdata Payments (Rabobank, ABN Amro, Postbank en ING Bank), Mollie, VX42 (inclusief online cadeaubon), MultiSafepay, Icepay, Sisow en Buckaroo of direct via de Rabobank, Postbank of ING Bank. Wij adviseren u dan ook om hiervan kennis te nemen voordat u een definitieve keuze maakt hoe u iDEAL gaat aansluiten. Zie hiervoor betaalmethoden en betaaldiensten.

ABN AMRO iDEAL aanvragen

Bent u een bestaande myShop klant, dan kunt u gebruik maken van ABN AMRO iDEAL indien u aan de volgende voorwaarden wordt voldoet:

  • u heeft een professional abonnement, professionele startup abonnement, internetkassa professional of internetkassa basic abonnement
  • u heeft een zakelijke rekening bij de ABN AMRO bank

U kunt u aanmelden via deze link.

Wilt u als bestaande myShop klant gebruik maken ABN AMRO iDEAL dan kunt u op onze tarievenpagina informatie vinden over de prijzen.

Gebruik merchant ID in meerdere webshops bij optie iDEAL via myShop.com

Het is mogelijk de merchant id die van de ABN AMRO ontvangen wordt te gebruiken in meerdere webshops. Er dient voor elke shop een afzonderlijk certificaat te worden gemaakt met diezelfde merchant ID, dit kan geregeld worden door het sturen van een email naar support@myshop.com. Daarna moet de ABN AMRO worden doorgegeven dat de afzonderlijke certificaten moeten worden gekoppeld aan de reeds bekende merchant ID.

Stappenplan

Voor zowel nieuwe klanten van myShop als bestaande klanten van myShop, die ABN AMRO iDEAL willen integreren in hun webwinkel, gelden de volgende stappen:

  • Zodra u de iDEAL-overeenkomst met ABN AMRO heeft gesloten stuurt de ABN AMRO Specials Desk u een zogenoemde merchant-ID.
  • myShop zorgt ervoor dat een zogenaamd iDEAL certificaat naar de ABN AMRO wordt gestuurd en zodra het certificaat bij de ABN AMRO is gekoppeld aan uw merchant-ID stelt de ABN AMRO u daarvan op de hoogte. Het enige wat dan nog moet gebeuren is het instellen van iDEAL ABN AMRO in myShop zoals hieronder beschreven.

Afmelden

Indien u geen gebruik meer wens te maken van een betaaldienst, bijvoorbeeld door het beëindigen van de myShop webshop, dan dient u zelf het contract met de betaaldienst op te zeggen, dit doet myShop niet voor u.

Toevoegen Betaalmethode

Vanaf het Algemeen dashboard: Selecteer webshop – menu-optie ‘Bestelproces’ – menu-optie ‘Betalen’ – menu-optie ‘Betaalopties’ – ‘Voeg betaaloptie toe’ (rechtsboven in tabel). Er opent zich een nieuw popupscherm met de volgende instellingen.

Titel

Bij dit onderdeel komt de titel van de betaalmethode. Titel is optioneel.

Betaaldienst

Bij dit onderdeel kiest u de betaaldienst ABN AMRO.

Betaalmethode

Bij dit onderdeel kiest u de betaalmethode ABN AMRO iDeal of Internetkassa.

Daarna kiest u voor opslaan.

Er opent zich een nieuw popupscherm met de volgende instellingen.

Instellingen ABN AMRO iDeal

Instellingen payment provider

Bij dit onderdeel kunnen de instellingen van de payment provider opgevoerd worden. Tijdens het aanmelden bij de ABN AMRO bank is er een merchant id aangemaakt welke u heeft ontvangen met de toegezonden informatie van de ABN AMRO bank. De merchant id moet hier worden ingevuld om de koppeling tussen mijnWinkel.nl en de ABN AMRO bank te maken.

Extra informatie

De volgende extra informatie kunt u toevoegen.

Titel betaalmethode

Op het moment dat de klant het betaalmethoden selectie scherm te zien krijgt (binnen het bestelproces) kan er per ingestelde betaalmethode een titel en een tekst worden ingesteld. Bij dit veld wordt de titel ingevuld. Het is ook mogelijk om bijvoorbeeld een logo van de betaalmethode op te nemen.

Beschrijving betaalmethode

Dit veld bevat de bijbehorende tekst van de betaalmethode en ook hier kunnen plaatjes en/of linkjes worden getoond.

Omschrijving op de bevestigingspagina

Bij dit onderdeel kan informatie worden meegegeven die op de bestelbevestiging moet komen. Indien b.v. voor overschrijving is gekozen, kan hier het rekeningnummer worden ingegeven. De klant krijgt dit te zien op de bestelbevestiging. De teksten die hierboven bij de betaalpagina zijn ingevuld komen namelijk niet op de bestelbevestiging.

Acties betaalmethode

Door op een actie te klikken of door op de ‘pen’ icon te klikken kunnen de instellingen van die betreffende actie worden aangepast. Het klikken op de ‘prullenbak’ zorgt voor het verwijderen van de actie. Het toevoegen van een nieuwe actie gebeurt door te klikken op de knop ‘actie toevoegen’. De tab Acties bevat extra functionaliteiten om bijvoorbeeld te bepalen of de betaalmethode beschikbaar is voor een bepaald orderbedrag door een minimum en maximum orderbedrag in te stellen, alleen als de orderwaarde tussen die twee bedragen valt zal de methode aan de klant worden aangeboden, anders niet. Van belang is het, bij dit soort constructies, altijd een betaalmethode beschikbaar te hebben die altijd gebruikt kan worden, zoals iDEAL, zodat er geen situatie kan ontstaan dat er geen betaalmethode beschikbaar is tijdens het afrekenen.

Reactie

Was dit nuttig?

Ja Nee
U heeft aangegeven dat u dit onderwerp niet nuttig vond ...
Zou u hieronder willen uitleggen waarom niet? Bij voorbaat dank!
Dank voor uw reactie.

Geef uw reactie op dit onderwerp.

Gebruik dit a.u.b. niet voor support vragen.
Stel een vraag aan support

Verstuur Reactie