Bij het tabblad klantbeheer kan het klantbeheer voor de shop ingesteld worden (zie afbeelding). U komt er door de volgende stappen te volgen:

  • Inloggen op de webshop
  • Rechts bovenin klikken op Klantbeheer en dan bent u in de pagina van Klant beheer.

Met klantbeheer kunnen klanten een account aanmaken tijdens het bestelproces en bij de volgende keer inloggen in hun account kunnen ze hun bestellingen zien van wat ze de vorige keer hebben besteld en die kunnen dan eventueel in hun winkelwagen worden geplaatst. Nieuwe klanten krijgen automatisch een uniek identificatienummer toegewezen. Wilt u uw eigen klantnummers toekennen gebruik dan het import bestand voor het aanmaken van klanten of voer een eigen nummer op in het invoerveld klantnummer voor het toevoegen van een nieuwe klant.

Er zijn verschillende tabbladen met mogelijkheden. Zie hier onder de mogelijkheden:

Instellingen

Bij deze mogelijkheid vindt u de instellingen van klantbeheer. U kunt kiezen uit volgende opties:

  • Een login is niet vereist voor het bestelproces
  • Een login is vereist voor het bestelproces
  • Een login is optioneel voor het bestelproces

De volgende instelling is klantnummer teller. Hier kunt u een klantnummer instellen. U kunt zelf kiezen vanaf waar het begint

Klanten

Bij deze mogelijkheid zijn alle klant geregistreerd. U kunt hier ook de gegevens aanpassen via het potloodje of een nieuw wachtwoord naar de klant sturen.

Import

Bij deze mogelijkheid kan de klantdata via een csv/xls geupload worden. Voeg eerst online een klant toe, exporteer daarna de klantdata via optie export, zodat een voorbeeld beschikbaar is hoe de klantlijst er uit moet zien. Houdt dit voorbeeld bestand als basis aan, het is niet mogelijk om kolommen te verwijderen of toe te voegen. Via de optie van bestelproces>adresgegevens klant kunnen extra adresvelden worden toegevoegd.

Export

Bij deze mogelijkheid kan een export van de klantdata gemaakt worden. Klik eerst op aanmaken export bestand. Indien het bestand gereed is, kan via optie download klantenlijst het bestand gedownload worden, open die in Excel. In Excel is de optie aanwezig bij gegevens>tekst naar kolommen om de klantdata netjes in kolommen te krijgen.

Berichten

Bij deze mogelijkheid kunt u het volgende instellen:

  • Onderwerp berichten: Hier kunt u het onderwerp aanpassen voor de standaard berichten: nieuwe aanmelding en verzoek aanpassen wachtwoord.
    Laat de velden leeg om het standaard onderwerp te gebruiken.
  • Uitnodigingsbericht: Bij het versturen van een uitnodiging wordt dit bericht gestuurd.
  • Wachtwoord aangepast bericht: Dit bericht wordt verstuurd als het wachtwoord wordt aangepast.

Reactie

Was dit nuttig?

Ja Nee
U heeft aangegeven dat u dit onderwerp niet nuttig vond ...
Zou u hieronder willen uitleggen waarom niet? Bij voorbaat dank!
Dank voor uw reactie.

Geef uw reactie op dit onderwerp.

Gebruik dit a.u.b. niet voor support vragen.
Stel een vraag aan support

Verstuur Reactie