Rabobank iDeal

Introductie

Er is een rechtstreekse iDEAL koppeling beschikbaar voor de myShop klanten met een zakelijke rekening bij de Rabo bank. Let op, voor myShop klanten gelden speciale tarieven, zie tarieven. De myShop klanten worden aan de professional iDEAL variant van de Rabo bank aangesloten maar betalen echter geen abonnementskosten. De status van de betaling wordt automatisch bijgehouden in myShop orderbeheer.

Aanmelden

Deze pagina betreft de aanmeldprocedure van iDEAL Professional via de Rabobank. Gebruik van iDEAL is echter ook mogelijk via Docdata Payments (Rabobank, ABN Amro, Postbank en ING Bank) VX42 (inclusief online cadeaubon), MultiSafepay of direct via de ABN AMRO bank, Postbank of ING bank, Mollie, Icepay , Sisow en Buckaroo. Wij adviseren u dan ook om hiervan kennis te nemenvoordat u een definitieve keuze maakt hoe u iDEAL gaat aansluiten. Zie hiervoor betaalmethoden en betaaldiensten.

Voor het toevoegen van iDEAL Professional wordt een rechtstreekse overeenkomst met de Rabobank gesloten. Er zijn 2 voorwaarden:

  • een professional abonnement een professionele startup abonnement ,internetnetkassa professional of internetkassa basic abonnement
  • een zakelijke rekening bij de Rabobank

De te volgen stappen zijn:

  • Registreer via https://ideal.rabobank.nl en volg de instructies die daar worden gegeven. LET OP, kies bij het veld “Aansluiting op iDEAL” voor de optie “myShop”
  • Als extra service biedt de Rabobank URlinked (You are Linked). Bij URlinked worden de transacties die bij uw verricht zijn in het transactieoverzicht van de klant voorzien van een link naar uw website.Op deze manier vergroot u de kans op terugkomende bezoekers. Als u geen URLinked wenst, vult u als URL in http://www.wilgeenurlinked.nl
  • Het contract wordt na de registratie door de Rabobank opgestuurd, vergezeld van een bijlage met de speciale myShop tarieven. Deze bijlage moet met het contract geretourneerd worden naar uw bank, om in aanmerking te komen voor de speciale myShop aanbieding
  • Vul het ontvangen contract in
  • Stuur het contract met alle gevraagde documenten op naar het aangegeven adres van de Rabobank
  • Stuur de Rabobank na ondertekening van het contract via het Rabo iDEAL Dashbord een mail (ticket) met de mededeling dat de aansluiting via myShop loopt

Na het doorlopen van bovenstaande procedure vindt u in het Rabo iDEAL Dashboard een merchant id (onder het tabblad ‘Gegevens acceptant’). Deze kan ingevoerd worden in het myShop instelscherm voor betaalmethoden (tabblad ‘Bestelproces’- ‘Betalen’ – ‘Betaalopties’-‘instellingen’). Het kan enige tijd duren voordat het contract bij de Rabobank geactiveerd is. Er kan een foutmelding worden getoond indien een verkeerd merchant id is ingevoerd bij de myShop instellingen voor iDEAL, of als Rabobank het contract nog niet heeft geactiveerd (normaal gesproken binnen 24 uur). De melding toont dan ‘Geen banken beschikbaar kies een andere betaalmethode’.

De helpdesk van Rabo iDEAL Professional is altijd bereikbaar via het iDEAL Dashboard. De kosten van iDEAL via de Rabobank zijn hier te vinden. Verder is het aan te raden via de contactpersoon van de bank een vermelding op http://www.ideal.nl/consument/?s=waar aan te vragen, hierdoor komt uw bedrijf ook op de lijst te staan waar klanten kunnen betalen met iDEAL.

Afmelden

Indien u geen gebruik meer wens te maken van een betaaldienst, bijvoorbeeld door het beëindigen van de myShop webshop, dan dient u zelf het contract met de betaaldienst op te zeggen, dit doet myShop niet voor u.

Toevoegen Betaalmethode

Vanaf het Algemeen dashboard: Selecteer webshop – menu-optie ‘Bestelproces’ – menu-optie ‘Betalen’ – menu-optie ‘Betaalopties’ – ‘Voeg betaaloptie toe’ (rechtsboven in tabel). Er opent zich een nieuw popupscherm met de volgende instellingen.

Titel

Bij dit onderdeel komt de titel van de betaalmethode. Titel is optioneel.

Betaaldienst

Bij dit onderdeel kiest u de betaaldienst Rabobank.

Betaalmethode

Bij dit onderdeel kiest u de betaalmethode Rabobank iDeal.

Daarna kiest u voor opslaan.

Er opent zich een nieuw popupscherm met de volgende instellingen.

Instellingen Rabobank iDeal

Bij dit onderdeel kunnen de instellingen van de payment provider opgevoerd worden

Instellingen payment provider

Bij dit onderdeel kunnen de instellingen van de payment provider opgevoerd worden. Tijdens het aanmelden bij de Rabobank is er een merchant id aangemaakt welke u heeft ontvangen met de toegezonden informatie van de Rabobank. De merchant id moet hier worden ingevuld om de koppeling tussen myShop en de Rabobank te maken.

Extra informatie

De volgende extra informatie kunt u toevoegen.

Titel betaalmethode

Op het moment dat de klant het betaalmethoden selectie scherm te zien krijgt (binnen het bestelproces) kan er per ingestelde betaalmethode een titel en een tekst worden ingesteld. Bij dit veld wordt de titel ingevuld. Het is ook mogelijk om bijvoorbeeld een logo van de betaalmethode op te nemen.

Beschrijving betaalmethode

Dit veld bevat de bijbehorende tekst van de betaalmethode en ook hier kunnen plaatjes en/of linkjes worden getoond.

Omschrijving op de bevestigingspagina

Bij dit onderdeel kan informatie worden meegegeven die op de bestelbevestiging moet komen. Indien b.v. voor overschrijving is gekozen, kan hier het rekeningnummer worden ingegeven. De klant krijgt dit te zien op de bestelbevestiging. De teksten die hierboven bij de betaalpagina zijn ingevuld komen namelijk niet op de bestelbevestiging.

Acties betaalmethode

Door op een actie te klikken of door op de ‘pen’ icon te klikken kunnen de instellingen van die betreffende actie worden aangepast. Het klikken op de ‘prullenbak’ zorgt voor het verwijderen van de actie. Het toevoegen van een nieuwe actie gebeurt door te klikken op de knop ‘actie toevoegen’. De tab Acties bevat extra functionaliteiten om bijvoorbeeld te bepalen of de betaalmethode beschikbaar is voor een bepaald orderbedrag door een minimum en maximum orderbedrag in te stellen, alleen als de orderwaarde tussen die twee bedragen valt zal de methode aan de klant worden aangeboden, anders niet. Van belang is het, bij dit soort constructies, altijd een betaalmethode beschikbaar te hebben die altijd gebruikt kan worden, zoals iDEAL, zodat er geen situatie kan ontstaan dat er geen betaalmethode beschikbaar is tijdens het afrekenen.

Reactie

Was dit nuttig?

Ja Nee
U heeft aangegeven dat u dit onderwerp niet nuttig vond ...
Zou u hieronder willen uitleggen waarom niet? Bij voorbaat dank!
Dank voor uw reactie.

Geef uw reactie op dit onderwerp.

Gebruik dit a.u.b. niet voor support vragen.
Stel een vraag aan support

Verstuur Reactie