SKP-UITGEBREID wordt gestart vanuit de 2e Omgeving (bijvoorbeeld het extranet van een verzekeraar) of 3e Omgeving (bijvoorbeeld administratie schade-expert) en levert een databericht (AFD-XML) terug aan de 1e Omgeving (de assurantiesoftware). Optioneel kan een PDF-bestand worden meegeleverd.

De wijze van verzenden en ontvangen van een SKP-UITGEBREID bericht is gelijk aan SKP-BASIS.

De verschillen tussen SKP-UITGEBREID en SKP-BASIS bevinden zich in de protocolstappen 2 en 4 van SKP-UITGEBREID.

  • Stap-2: Bij SKP-BASIS wordt alleen een document (PDF) met metadata verzonden. Het kenmerk van SKP-UITGEBREID is dat een databericht (AFD-XML) wordt verzonden met optioneel een document (PDF) met wat metadata als bijlage. Binnen het databericht zijn verschillende AFD-berichtsoorten en functies toegestaan.
  • Stap-4: Hier dient primair de aangeleverde gestructureerde data te worden verwerkt, indien bijgevoegd moet ook een document (bijlage) verwerkt worden.

In een later stadium zal tussen stap 2 en 3 een notificatiestap worden toegevoegd aan het protocol. De Koppelservice kan hiermee de gebruiker van de 1e Omgeving direct op de hoogte brengen van een klaarstaand resultaat. Deze stap is momenteel in ontwikkeling.

Reactie

Was dit nuttig?

Ja Nee
U heeft aangegeven dat u dit onderwerp niet nuttig vond ...
Zou u hieronder willen uitleggen waarom niet? Bij voorbaat dank!
Dank voor uw reactie.

Geef uw reactie op dit onderwerp.

Verstuur Reactie