Klaver

Velg Klaver i menyen, da får du opp en liste over alle klavene dine. Første gang du går inn i appen vil alle klavene ligge under Uten beite. Om du vil kan du velge én og én klave og legg til dyreID eller navn. Slik blir det enklere å se hvilket individ som vises i kartet senere.Gi klavene et beite

Selv om appen har sin egen knapp for flytting, kan du også flytte klavene direkte fra klavelisten. Trykk på Velg klaver og huk av de du har lyst å flytte. Trykk på Velg alle dersom du skal flytte alle på én gang. Velg så Flytt klaver nederst til høyre på skjermen, og velg beitet du vil at klavene skal laste ned.

Appen gir deg info om at klaven(e) laster beite. Når Nofencebeitet er ferdig nedlastet får du melding om at det er trygt å flytte klavene til beitet. Om det ikke lykkes å få kontakt med klaven får du beskjed om at det er problem med lasting av beitet. Se avsnittet om feilsøking for råd.

Da er alt klart, du kan henge klavene på dyrene og flytte disse til beitet. Når klaven registrerer at den er inne i beitet aktiveres gjerdefunksjonen.

Søk etter klave med Bluetooth

Denne funksjonen kan brukes for å finne en klave som er mistet. Gå til siste posisjon som klaven viste og finn den i klavelisten i appen. Velg klaven, og trykk på Spill lokaliseringstone, så kan du få den til å spille av lokaliseringstonen. Slik blir det lettere å finne den i terrenget. Trykk her for å høre hvordan lokaliseringstonen høres ut.


Legge til klave til egen bruker

Du kan selv legge klaver uten eier til din bruker. Denne funksjonen bruker Bluetooth, så husk å slå på denne på telefonen din først. Klaven du skal legge til må også ha strøm, så sett i batteriet før du begynner.
For å legge til en klave til din bruker går du til menyvalget Klaver nederst på skjermen. Når klavelisten kommer opp vil du se et plusstegn øverst til høyre i skjermen. Trykk på dette for å legge til klaven. Appen vil nå vise alle ledige klaver med Bluetooth-kontakt. Huk av for alle klavene du vil legge til og følg instruksjonene videre. Klaven blir da lagt til din bruker.

Når man prøver å legge til klaver på denne måten vil alle klaver med Bluetoothkontakt dukke opp i listen, selv om de allerede har bruker. Det vil imidlertid ikke være mulig å legge til klaver som tilhører en annen, da vil du få opp en feilmelding i appen. Du trenger ikke å varsle oss om at du har kjøpt brukte klaver – når klavene tas i bruk vil systemet fange opp dette automatisk.

Fjerne klaver fra egen bruker

Du kan fjerne klaver – enten fra klavelisten eller fra Min konto. For å fjerne klaver fra klavelisten går du til menypunktet Klaver. Klaven du ønsker å fjerne må først bli satt til Uten beite, og listen vil derfor kun vise klaver som ikke har et tilordnet beite. Trykk på klaven du vil fjerne, og velg Avansert nederst på klavekortet. Trykk på Fjern klave som kommer opp, og velg grunnen til at du skal fjerne klaven. Bekreft nederst på skjermen for å fjerne klaven fra din bruker.

For å fjerne flere klaver i samme slengen går du til menyvalget Mer -> Min konto -> Administrer klaver. Huk av for de klavene du ønsker å fjerne, og følg instruksjonene videre.
Husk at dersom du deler innlogging til din bruker med andre så vil disse også ha mulighet til å legge til og fjerne klaver fra din bruker.

Var dette til hjelp?

Ja Nei
Du angav at dette emnet ikke var nyttig for deg
Kan du vær så snill å gi oss et samtal som forteller oss hvorfor? Takk skal du ha!
Takk for din tilbakemelding.