En komplett klave for storfe veier ca. 1,3 kg, og produktet er designet for å tåle påkjenningene det får fra storfe ute på beite. Produktet er ikke designet for å tåle påkjenninger fra skarpe kanter og betong, så dersom du bruker fôrhekk eller andre installasjoner for supplerende fôring ute i beitet er det viktig å følge med på unormal slitasje. Klaven bør heller ikke brukes sammen med en vanlig bjelle. Slike skader vil ikke dekkes av reklamasjonsretten. Produktet har en kapslingsgrad tilsvarende IP67.

Kjettingene som forbinder klavehus med nakkereim kommer i to lengder – én standard størrelse som passer de fleste storfeindivider, og én stor størrelse som passer til avlsokser. Kjettingene har to funksjoner:

  • Enkel justering av lengde for tilpassing til rundt halsen
  • Overføring av strømstøt

For veldig små dyr kan standard størrelse bli litt stor, dvs det blir mye ekstra kjetting på utsida av innfestet. Det er mulig å klippe disse til en mer passende lengde for å unngå at dyret opplever unødvendig mye løs kjetting.

Klaven har to solceller som peker ut til sidene. Ladingen er best i direkte sollys, men de lader også godt ved mindre gode lysforhold. Solcellene har et robust design som gjør at ladeevnen forringes marginalt ved mekanisk slitasje som man må forvente at oppstår fra bruk på beitende dyr.

Braketten som forbinder kjetting/nakkereim med klavehuset kan demonteres ved behov, f. eks om man ønsker å bytte kjettinglengde på klaven.

Klaven kommuniserer i hovedsak over mobilnettet. Klaven velger selv det nettverket som har best dekning av Telia eller Telenor til enhver tid. Klaven har også Bluetooth-teknologi som kan benyttes når man er tilstrekkelig nær klaven.

Alle antennene i produktet er plassert slik at mottaksforholdene er best ut til den siden av klaven som Nofence-logoen er.

Nakkereimen er laget i TPU-plast, og er utformet slik at den skal være behagelig å bære for dyret. Den er lik på begge sider og kan derfor brukes begge veier. Kjetting skal tres fra innsiden og ut når klaven henges på. Det er støpt inn en stålplate i hver ende av reima for å hindre at kjettingene kan rives ut. Ved høy belastning vil nakkereimen forlenges betydelig, og den har en kapasitet på ca 200 kg.

Var dette til hjelp?

Ja Nei
Du angav at dette emnet ikke var nyttig for deg
Kan du vær så snill å gi oss et samtal som forteller oss hvorfor? Takk skal du ha!
Takk for din tilbakemelding.