En komplett klave for småfe veier ca 0,5 kg, og er designet for å tåle påkjenningene det får fra sau og geit på beite. Produktet er ikke designet for å tåle påkjenning fra skarpe kanter og betong, så dersom du bruker fôrhekk eller andre installasjoner for supplerende fôring ute i beitet er det viktig å følge med på unormal slitasje. Klaven bør heller ikke brukes sammen med en vanlig bjelle. Slike skader vil ikke dekkes av reklamasjonsretten. Produktet har en kapslingsgrad tilsvarende IP67.

Kjettingene som er festet i klavehuset er enten 9 eller 13 lenker lange. Klaver med 9 lenker passer til hunndyr av de fleste raser, mens klaven med 13 lenker passer til værer og store NKS-søyer. Kjettingene har en svivel-løsning på nederste lenke for å unngå tvinn på kjetting. Kjettingene har to funksjoner:

  • Enkel justering av lengde til dyr med ulik omkrets rundt halsen
  • Overføring av strømstøt

For noen dyr vil kjettingene være mer enn lange nok. Hvis du erfarer at du aldri trenger de ytterste lenkene til dyrene dine, så anbefaler vi at du klipper dem av til en passende lengde for å unngå at dyret opplever unødvendig mye løs kjetting. Ved behov for lengre kjetting kan dette bestilles fra Nofence.

Vær oppmerksom på at om du bruker klaven på det nest ytterste kjettingleddet kan det ytterste leddet bli sårbart for mekanisk påkjenning (f. eks. ved kløing mot tre eller annet), slik at klaven kan falle av. I slike tilfeller anbefaler vi å bruke skjøtesett, men husk at selve skjøteleddet ikke skal brukes i festemekanismen på nakkereima.

Klaven har to solceller som peker ut til sidene. Ladingen er selvsagt bedre til mer direkte sollys de får, men de lader bra på dager uten det helt store solskinnet også. Solcellenes design gjør at ladeevnen forringes marginalt ved mekanisk slitasje som oppstår i bruk på beitende dyr.

Klaven kommuniserer i hovedsak via mobilnettet. Klaven velger selv det nettverket som har best dekning av Telia eller Telenor til enhver tid. Klaven har også Bluetooth-teknologi som kan benyttes når man er tilstrekkelig nær klaven.

Alle antennene i produktet er plassert slik at mottaksforholdene er best fremover og til siden.

Nakkereimen er laget i TPU-plast, og er utformet slik at den skal være behagelig å bære for dyret. Den er lik på begge sider og kan derfor brukes begge veier. Kjetting skal tres fra innsiden og ut når klaven henges på. Det er støpt inn en stålplate i hver ende av reima for å hindre at kjettingene kan rives ut. Ved høy belastning vil nakkereimen forlenges betydelig, og den har en kapasitet på ca. 100 kg.

Har du behov for å bytte kjetting på klaven så må du ta av lokket på toppen av klaven. Se denne videoen for å se hvordan du bytter kjetting på klavene.

Var dette til hjelp?

Ja Nei
Du angav at dette emnet ikke var nyttig for deg
Kan du vær så snill å gi oss et samtal som forteller oss hvorfor? Takk skal du ha!
Takk for din tilbakemelding.