1. Lad batteriene: Start med å lade batteriene. Det tar 8-10 timer å lade småfebatteriet og opp til 14 timer å lade storfebatteriet, så start ladingen i god tid før innlæringen skal begynne. Indikatorlampen på laderen lyser konstant grønt når batteriet er ferdigladet.
  1. Sett batteriet i klaven. Klaven starter idet du klikker i batteriet – samtidig spilles oppstartslyden av. Sjekk at batteriet sitter skikkelig i klaven – du skal høre et tydelig klikk når det settes på plass.
  1. La klaven stå med batteriet i natta over: Det er viktig at klaven får lastet ned alle oppdateringer før den henges på dyr.
  1. Åpne aktiveringseposten fra Nofence: Trykk på aktiveringslenken i denne for å opprette et passord til din bruker.
  1. Last ned Nofenceappen: Logg deg inn og følg instruksene som kommer opp.
  1. Tegn et innlæringsbeite i appen: Følg retningslinjene for innlæringsbeiter som er beskrevet i kapitlet Innlæring av dyra. Beitet skal ta utgangspunkt i et fysisk gjerde i et område dyra kjenner godt og føler seg trygge i.
  1. Gi klavene et beite: Gå til menyvalget Flytt for å overføre klaver til beitet du har laget. Følg instruksjonene i appen.
  1. Heng klavene på dyra: Vær nøye med tilpasningen – klaven skal sitte godt, men ikke være ubehagelig for dyret. Ta høyde for at noen dyr kan vokse mye i løpet av en beitesesong. Se video om korrekt tilpasning av klaven her.
  1. Flytt dyra til Nofencebeitet: Når klavene kommer inn i det fysiske beiteområdet vil det virtuelle beitet aktiveres og innlæringen kan starte. Lykke til!

For å lære mer om hvordan teknologien vår virker anbefaler vi at du leser mer under Bli kjent med Nofenceteknologien.

Trenger du hjelp? Send oss en epost på support@nofence.no eller ring oss på 48 38 64 88.

Var dette til hjelp?

Ja Nei
Du angav at dette emnet ikke var nyttig for deg
Kan du vær så snill å gi oss et samtal som forteller oss hvorfor? Takk skal du ha!
Takk for din tilbakemelding.