Flytt alle klaver i et beite til et annet beite
Om du ønsker å flytte alle klavene fra ett beite til et annet skal du velge alternativet Flytt fra beite til beite. Alle klavene som ligger i det valgte beitet vil da bli med på flytten over til det nye. Først velger du beitet du skal flytte klaver fra. Deretter må du velge beitet du skal flytte til. Trykk Bekreft, angi beite i bildet som kommer opp for å flytte klavene.

Nå forsøker systemet å flytte klavene til det nye beitet du har gitt dem. Du kan følge med på hvor klavene er i flytteprosessen ved å trykke på statuslinja som kommer opp øverst på skjermen. Inforuta som kommer opp forteller om klaven er i prosess med å laste (dvs den har ikke fått det nye beitet enda), om den har feilet eller lyktes i å laste ned beitet, og om klaven er registrert i beitet (dvs. at den har rapportert å være fysisk tilstede innenfor de nye beitegrensene). Gjerdefunksjonen aktiveres automatisk når klaven har rapportert fra beitet.

Du kan også flytte klavene direkte fra klavelisten eller fra kartet. Trykk på det alternativet du ønsker å bruke og følg steg for steg. Å flytte klavene direkte fra kartet basert på deres posisjon kan være nyttig dersom du er i nærheten av dyrene og har behov for å flytte de raskt uten å sjekke hvilken klave de aktuelle dyrene har på.


Flytte dyrene ut av beitet/slå av beitet
Når dyrene skal flyttes og du ønsker å slå av beitet i stedet for å flytte beite, følger du nesten samme prosedyre som ved flytting av dyr til nytt beite. Velg klaver som beskrevet over, men velg det alternativet som heter “Uten beite”. Fullfør prosessen som for å flytte dyrene til nytt beite. Beitet er slått av når klaven har lastet ned informasjonen om at den er uten beite, og dyra kan dermed flyttes hvor du vil.


Fjerning av beite fra klaver via Bluetooth
Dette er en nødfunksjonalitet og bør kun brukes i situasjoner med dårlig eller ingen mobildekning. Merk at du ikke vil kunne skru beitet på igjen før klaven er tilbake i et område med mobildekning og mobilen du bruker befinner seg i et område med internettilgang og mobildekning.

Under dette valget får du muligheten til å fjerne beiter fra klavene dine via Bluetooth, uavhengig av mobildekning. Dette valget kan altså brukes dersom dyra befinner seg i et område uten dekning når man ønsker å skru av beitet, f. eks. ved sank til transport/heimferd.

Kontakt over Bluetooth fungerer best over korte avstander og med få hindringer i veien, og du bør derfor dobbeltsjekke at alle de valgte klavene faktisk har fått beitet slått av før du flytter dyra fysisk ut av beitet.

Vi anbefaler at du har kontroll på dyrene dine før du endrer beitet til Uten beite, da denne handlingen ikke kan angres. Klavene vil måtte ha dekning for å få satt nytt beite etter dette.

Var dette til hjelp?

Ja Nei
Du angav at dette emnet ikke var nyttig for deg
Kan du vær så snill å gi oss et samtal som forteller oss hvorfor? Takk skal du ha!
Takk for din tilbakemelding.