Hantera adresser för kvalitetskontroller

För att kunna utföra en vanlig kvalitetskontroll (ej INSTA) i MyScore, behöver du en eller flera adresser som lever under ett objekt/fastighet. Ett objekt/fastighet kan alltså ha en eller flera adresser.
Det adressen man utför en kvalitetskontrollen mot. Adresserna ärver sedan uppgifter från objektet/fastigheten såsom kontrollpunkter, Intervall, kunduppgifter etc.

För att skapa en ny adress gör följande:

- Markera ett objekt/fastighet. Se till att du klickat på fliken Adresser.
- Klicka sedan på knappen Ny
- Nu skapas en ny rad i adress tabellen.
- Fyll i en passande adress eller plats och klicka på knappen Spara högst upp på skärmen eller knappen Ångra om du vill ta bort din nyligen skapade adress.

Flera uppgifter fylls i automatiskt:

- En kryssruta som bestämmer om adressen ska kunna kontrolleras eller inte. Man kan säga ett om man bockar ut den så pausas adressen tillfälligt.
- Startdatum som går att ändra
- Senaste besiktning
- Nästa besiktning, som går att ändra
- Kontrolltyp som bestämmer om det går att utföra både kvalitetskontroll och egenkontroll eller bara det ena eller andra.
- En kryssruta som visar om adressen har automatisk ombokning eller inte efter slutförd kontroll. Detta styrs från Kommande kontroller

Du kan också inaktivera en adress genom arr markera en adress och klicka på knappen Inaktivera. En ny ruta öppnas där du måste acceptera två gånger att du vill inaktivera adressen då inaktivering inte går att ångra.

Last modified: Sep 22, 2021

Feed-back

Tack för dina kommentarer.

Ge din feedback på detta.

Lägg upp kommentar