Oppbyggingen av html filen kan ikke gjøres i Impleo Web, det må gjøres i en egnet html editor. En html fil kan lages og editeres i en hvilken som helst tekst editor. Hvis man velger en editor som er beregnet på å skrive html koder så vil koden bli lettere å lese. Bildet under viser koden i ”Notepad ++”

Siden dette er en html fil som skal vises i et e-post program er det viktig å merke seg at ikke alle html tager er gyldige i et e-post program, og ikke alle tager fungerer likt i de forskjellige e-post leserene som finnes.
CSS instruksjonene bør også ligge i html filen, slik som det gjør på standard filene i Impleo Web. Dette fordi mailen da vil vises riktig uavhengig om motakeren er online eller offline.

Når det brukes bilder i en html e-post er det viktitg at bildene som skal brukes er tilgjengelig for alle fra internett. Stien til bildet må også være den komplette stien f.eks. http://demo.Impleo Web.no/skin/impleo2/nb_no/mail/img/mail_head.jpg. E-post program lagrer html e-postmeldinger i forskjellige temp mapper, og hvis en bilde link da ser slik ut ”img/mail_head.jpg” så vil e-post programmet se etter bildet i mappen mailen e-posten er lagret i, også videre i mappen ”img”. Resultatet vil bli at e-posten vises uten bilde siden bildet ikke ligger i en temp mappe men ute på internett.

Eksempel
Dette er standard topp i alle e-postene fra Impleo Web.
Linken til bildet mail_head.jpg ser slik ut i html koden.

<img src=”$impleourl$/img/mail_head.jpg” alt=”Impleo Web” width=”580” height=”90” />

Når du lager en ny e-post, eller ønsker å tilpasse e-posten med din egen logo, er det enklest å legge filen i et eller flere skin. Men det er viktig at stien til bildet blir riktig. Strengen $impleourl$ gjør at systemet automatisk setter inn den riktige startdelen av urlen (dittfirma.Impleo Web.no). Videre oppbygging av linken vil da være å peke til riktig skin, riktig språkmappe, og riktigmappe:

$impleourl$/skin/”skin-navn”/”språkmappe”/mail /”bildefil”

Teksten som står i ”hermetegn”, inkludert hermetegnene, bytter du ut med det som er riktig i ditt tilfelle. Fullstendig link kan da se slik ut:
$impleourl$/skin/dokumentasjon/nb_no/mail/minheader.jpg

Tilbakemelding

Var dette til hjelp?

Ja Nei
Du angav at dette emnet ikke var nyttig for deg
Kan du vær så snill å gi oss et samtal som forteller oss hvorfor? Takk skal du ha!
Takk for din tilbakemelding.

Legg inn din tilbakemelding på dette emnet

Vennligst ikke bruk dette for spørsmål om støtte.
For kundesupport, vennligst kontakt oss her.

Post kommentar