Når man velger detaljer i innholdsmenyen, åpnes det en side hvor man kan lese og redigere endringsbeskrivelsen, og legge til elementer.

Legg til element

Det finnes fire elementtyper: oppgaver, notat, tilbakerullingsplan og risikoer. Man kan kun legge til ett element av hver type.

Oppgaver

Når man arbeider med en endring, må man som regel løse visse oppgaver før endringen kan implementeres fullstendig. Første element, oppgaver, kan brukes til å delegere oppgaver og ansvar til saksbehandlere, eller som en sjekkliste for å se fremgang.

For å legge til en oppgave, må man fylle ut en beskrivelse. Man kan også tildele oppgaven til en saksbehandler og sette en frist.

Klikk på ikonet for innstillinger for å legge til et notat på en oppgave. Oppgaver med notater indikeres med et notatbokikon til høyre for beskrivelsefeltet.

Klikk på for å slette en oppgave.

Redigere oppgave

Man kan redigere alle oppgavefeltene.

Hvis en endring har to eller flere oppgaver, kan man enkelt omorganisere rekkefølgen de ligger i. For å omorganisere kan man bruke dra-og-slipp-metode på ikonet helt til venstre for oppgaven .

Fullføre en oppgave

Med en gang man blir ferdig med en oppgave, skal den hukes av og markeres som ferdig. Hvis du ikke er endringskoordinator, kan du kun fullføre oppgaver som du selv er tildelt.

Notat

Velg notat fra elementlisten for å legge til et internt notat på endringen. I motsetning til når man arbeider med saker i Pureservice, er det ikke mulig å sende meldinger til brukere når man arbeider med endringer.

Tilbakerullingsplan

Det er viktig å ha en tilbakerullingsplan når man arbeider med endringer. Saksbehandlere og administratorer kan enkelt se viktig informasjon hvis noe går galt, for eksempel:

  • hva var skulle endres
  • hva var det som måtte gjøres før implementering
  • hvordan kan man rulle tilbake endringen og hvem er kontaktperson

Risikoer

Endringer kan involvere visse risikoer. Pureservice lar deg synliggjøre disse risikoene med risikoplanen. Det anbefales at man beskriver hver risiko, og setter konsekvens og sannsynlighet. Konsekvens sier noe om hvor alvorlig risikoen er, og er et tall mellom 1 (ubetydelig) og 10 (veldig alvorlig). Sannsynlighet er prosentvis (10, 20, 30, 40, 50, 60, 70, 80, 90 og 100), og sier noe om hvor stor sjanse det er for at risikoen inntreffer. Hver risiko har en risikoverdi, som regnes ut ved at konsekvens og sannsynlighet multipliseres.

Hvis en endring har flere risikoer vil alle risikoverdiene summeres sammen til en totalsum. Man kan se totalsummen i sidemenyen.

Skriv ut

Oppe til høyre i kommunikasjonsoversikten kan man skrive ut endringens innhold på en oversiktelig måte.
Trykk på knappen for å starte, velg hva som skal bli med i utskriften (Beskrivelse, Oppgaver, Notat, Tilbakerullingsplan, Risiko, Vedlegg og/eller Relaterte ressurser) og fullfør ved å trykke på “Skriv ut”.

Need more help with this?
Ta kontakt med oss for videre spørsmål her!

Hjälpte detta?

Ja Nej
Du har indikerat att detta ämne inte hjälpte dig...
Det vore hjälpsamt om du kunde kommentera varför. Tack på förhand.
Tack för dina kommentarer.