Hvis der ikke i turneringsbetingelserne står noget om max. spilletid for runden/huller/slaget, er straffen for urimelig forsinkelse først 1 strafslag, derefter den generelle straf og derefter diskvalifikation.

Hvad er ”urimelig forsinkelse”? Det siger Golfreglerne ikke noget præcist om, selvom der i Regel 5.6b er en anbefaling om højst at bruge 40 sekunder på et slag. Så det er i virkeligheden op til komitéen/dommeren at afgøre, hvad der er urimelig forsinkelse. Sådan et skøn kan være vanskeligt at foretage og kan selvfølgelig variere fra bane til bane.

Der er lidt hjælp at hente i Official Guide to the Rules of Golf, hvor der gives en række eksempler på urimelig forsinkelse i Interpretation 5.6a/1:

  1. En spiller har glemt sin putter på teestedet og henter den. Dette er strafbart, hvis det forsinker spillet.
  2. En spiller søger efter sin bold i adskillige minutter efter, at søgetiden er udløbet.
  3. En spiller spiller en provisorisk eller anden bold på trods af, at en dommer har afsagt kendelse i den pågældende sag.
  4. En spiller, der skal spille først i hulspil, ønsker at vide, hvor modstanderens bold befinder sig, og vil ikke spille, før modstanderens bold er fundet.
  5. En spiller beder om at få løftet en medslagspillers bold (gentagne gange) i situationer, hvor den ikke er til gene.

Turneringskomiteen kan formidle straffen for overtrædelse af Regel 5.6b, som anført i 5.6b(3):
”Spilletempo fastsat af Komitéen. For at fremme og håndhæve hurtigt spil bør Komitéen indføre en lokalregel, som fastsætter retningslinjer for spilletempo.

Disse retningslinjer kan bestemme en højeste tid for at færdigspille en runde, et hul eller serie af huller og et slag, og de kan indeholde straffe for ikke at følge retningslinjerne.” Se desuden OGG Afsnit 5G.

Generelt fastsættes det maksimale antal sekunder til udførelsen af et slag typisk til 40 sekunder fra det øjeblik spilleren når frem til sin bold, og det er spillerens tur til at slå, og der er fri bane.
I sammenligning kan nævnes, at på Europa Touren har den første spiller i en bold maksimalt 50 sekunder til udførelsen af sit slag, hvorefter den næste spiller har 40 sekunder, men tiden for denne spiller starter straks efter, den første spiller har afsluttet sit slag.

Tilsvarende fastsættes nogle standardtider, der må anvendes til at spille et hul, som er følgende:

  • Par 3 huller: 10 minutter
  • Par 4 huller: 14 minutter
  • Par 5 huller: 16 minutter
  • Par 6 huller: 18 minutter

Med udgangspunkt i disse standardtider kan turneringskomiteen opstille en tidsplan for den fastsatte runde. I den forbindelse bør der tages hensyn til de aktuelle forhold som f.eks. afstand mellem hullerne. Enkelte steder kan afstanden fra green til næste teested måske være så lang, at det vil være berettiget at tillægge ét eller flere minutter til vandreturen. Ved angivelse af en spillehastighed i GolfBox lægges transportiden mellem 2 huller til det sidste af de pågældende to huller.

Turneringskomiteen skal offentliggøre denne tidsplan for spilletempo for spilleren. Enten via opslag på den opslagstavle i klubben, der indeholder andre informationer om turneringen, eller via angivelse på scorekortet.

I DGU-turneringer bliver spillere informeret om retningslinjerne for spilletempo ved tekst på Hard Card’et