Følgende fremgår af DGU’s Hard Cards for turneringer i korpset

Kodeks for god opførsel

Spillere og disses caddier forventes at overholde Golfreglernes Standarder for spilleropførsel samt DGU’s Etiske kodeks. Til DGU-turneringer kan der tillige tildeles straf under runden, hvis en spiller blandt andet:

  • Med vilje påfører greens eller andre dele af banen betydelige skader.
  • Kaster en kølle mod en anden spiller, officials eller publikum.
  • Med vilje forstyrrer andre spillere, når de udfører slag.
  • Med vilje spiller imod Golfreglerne og dermed får en betydelig fordel, selvom spilleren påføres en straf for at bryde en Regel.
  • Konstant bruger vulgært eller stødende sprog.

Straf for overtrædelse af lokalregel om Kodeks for god opførsel kan kun tildeles af turneringens komité på følgende måde:
1. overtrædelse: Advarsel
2. overtrædelse: 1 strafslag
3. overtrædelse: Generel straf
4. overtrædelse: Diskvalifikation

Sådan anvendes kodekset – incl. forståelsen af forholdet mellem kodekset og DGU’s Etiske Kodeks

Dette Kodeks for god opførsel kan anvendes til tildeling af straffe under en runde, for opførsel under runden. I de 5 bullets i kodekset er der givet et par almindelige eksempler på nogle af de almindelige forhold, man vil klassificere som dårlig opførsel, men dog opførsel der ikke er så alvorlig, at det vil begrunde straks diskvalifikation efter Regel 1.2a.
Der kan også være forhold, omtalt i DGU’s Etiske Kodeks eller forhold, der ikke er omtalt nogen af de 2 steder, der vil kunne opfattes som dårlig opførsel, der skal gives advarsel, mv. efter kodekset for. Det er konkret op til komiteen at vurdere. Inspiration kan evt. hentes i Regel 1.2, Fortolkning 1.2a/1 samt i Procedurer for komiteen afsnit 5 I

DGU’s Etiske Kodeks er mere omfattende end blot forholdene under runden, og sanktioneres efter bestemmelser indeholdt i kodekset

Et par konkrete kommentarer til strafmodellen for kodekset

Der behøver ikke være tale om flere gange samme overtrædelse. Eksempelvis kan man godt få advarsel for med vilje at “munke sin putter” på en green, og så et par huller senere få 1 strafslag for med vilje at forstyrre sin med-slagspillers drive.

Hver straf er en ny straf, og har man begået den 3. overtrædelse i en slagspilsturnering, har man dermed fået i alt 3 strafslag for overtrædelserne.

Overtrædelser “nulstilles” ikke mellem runder. Har man begået en overtrædelse i runde 1 i en slagspils-turnering og får en advarsel for denne, og begår man da yderligere en overtrædelse men i runde 2 i turneringen, så vil overtrædelsen i runde 2 være spillerens 2. overtrædelse og blive sanktioneret med et strafslag.