Baggrund og det mere generelle

Fra og med sæson 2023 vil vi anvende GolfBox elektroniske scorekort i alle korpsets slagspilsturneringer.

Med spiller-scoreindtastningen, har vi over de sidste par år vænnet spillerne til at taste scores på en smart phone. Vi forventer derfor, at de fleste spillere i turneringerne vil tage godt imod det elektroniske scorekort.

Vi forventer naturligvis, at alle korpsets turneringsledere vil støtte op om tiltaget og forsøge at få så mange spillere som muligt til at anvende det elektroniske scorekort.

Selve scoreindtastningen ligner i vidt omfang det, spillerne kender fra spiller-scoreindtastningen. Dog således, at der skal vælges markør ved rundens start og således, at scorekortet efter runden skal underskrives elektronisk.

I kan læse mere om praktikken i GolfBox vejledning vedr. scorekortet.

Scorekortet kan i overensstemmelse med golfreglerne føres (tastes) enten under eller efter runden, men vi forventer, at de fleste vil gøre det under runden, fuldstændig som det har været tilfældet med spiller-scoreindtastningen.

Selv om vi ønsker, at det elektroniske scorekort er det scorekort, der skal anvendes i korpsets slagspilsturnringer, ønsker vi dog heller ikke, at spillere skal udelukkes fra at deltage i turneringerne, fordi de af en eller anden grund ikke har mulighed for at anvende elektronisk scorekort (ingen smartphone, mangler strøm, osv). Mere om, hvad vi gør i den situation nedenfor.

Således foregår det i praksis i korpsets turneringer

Turneringerne vil blive oprettet med elektronisk scorekort.
Det sker ved at der i GolfBox i OPSÆTNING / BASIS er sat flueben ved spiller-scoreindtastning og i rullelisten er valgt at markør skal føre scoren.

Der bliver udsendt en spiller- og runde unik scoreindtastningskode til spillerne sammen med information om starttiden.
Koden kan gensendes til spillerne pr sms, når I åbner for scoreindtastning på spilledagen.
Koderne vil også kunne printes på scorekortene eller som en del af startlisten – se nærmere om hvordan dette gøres her

Der vil fortsat blive printet et scorekort til spillerne.
Det elektroniske scorekort indeholder ikke alle de informationer, der fremgår af papirscorekortene fra GolfBox. Pace of play især, men tillige fx ting som hullets par, længde og handicapindex er informationer, som vi mener, spillerne fortsat skal have. Og dem kan vi med nuværende dokumentopsætning i GolfBox kun få via scorekortet.
Scorekortet skal IKKE afleveres til turneringsledelsen efter runden, men beholdes af spilleren.

Velkomstfolderen udfases – nødvendige dele af den printes på bagsiden af scorekortet for runde 1
Mange af informationerne på velkomstfolderen er ikke relevante eller nødvendige. Vi ønsker derfor, at brug af velkomstfolderen udfases. Den nødvendige information fra velkomstfolderen – fx lokalregler – printes på bagsiden af scorekortet for Runde 1 i turneringen. Spillerne skal derfor opfordres til at beholde scorekortet for Runde 1 også gennem efterfølgende runder, da de ellers ikke har adgang til lokalreglerne.
En skabelon til den korte scorekort version af velkomstfolderen findes i dokumentarkivet på TORK hjemmesiden
Hvis I – fx fordi lokalreglerne for banen er meget omfattende – har behov for at lave en selvstændig velkomstfolder, findes der stadig en skabelon til dette i dokumentarkivet på TORK hjemmesiden

Pin Placeringer kan angives på scorekortet
Såfremt I har pin placeringerne klar inden sekretariatet printer scorekortene, kan I få pin placeringerne angivet på scorekortene. Ellers henviser vi til, at I som tidligere kan printe pin sheets i klubberne/hjemme, når I har været til stede for at afsætte placeringerne.

Hvad gør vi med spillere, der ikke har en smart phone eller ikke har strøm på den
Hvis en spiller ikke har nogen praktisk mulighed for at anvende et elektronisk scorekort på egen telefon, er det dog stadig muligt at deltage i turneringen. Spilleren vil ikke kunne aflevere et underskrevet scorekort til Jer. Og I kan heller ikke bare få scoren mundtligt af spiller og markør, da den tilladelse fra R&A, vi anvendte under Corona, ikke længere eksisterer.
I må i stedet hjælpe spilleren med at logge ind på eget elektroniske scorekort via en browser. Det kan være hos jer eller på en anden spillers smartphone. Man skriver blot s.golfbox.dk i browseren og bruger den spiller- og runde unikke scoreindtastningskode (se ovenfor, hvordan man finder den). Og så taster spilleren sin score og godkender via browseren.