Alvorlig dårlig opførsel fra en spillers side kan sanktioneres med diskvalifikation (se Regel 1.2a).

Komitéen kan lave sine egne standarder for spilleropførsel i et Kodeks for god opførsel, indført som en lokalregel (se Regel 1.2b).

Et sådant Kodeks for god opførsel er indført i som lokalregel i alle korpsets turneringer. Kodekset fremgår af Hard Cardet, gældende for turneringen.

Kodeksets ordlyd kan også findes her. I linket findes også en forklaring på det indbyrdes forhold mellem Kodeks for god opførsel og DGU’s Etiske kodeks

Kodekset arbejder med en trinvis sanktionsmulighed, hvilket giver mulighed for at sanktionere forhold, der måske i sig selv ikke er så grove, at man vil skride til umiddelbar diskvalifikation, men dog er noget, man gerne vil markere ikke er OK og derved skride ind overfor.
Grundlæggende er meningen, at man får stoppet den dårlige opførsel.

Kodekset forhindrer ikke, at man ved en særlig grov overtrædelse – eksempelvis hvis en spiller er voldelig eller kommer med direkte trusler om vold overfor en modstander, medslagspiller eller en turneringsofficial/et komitemedlem – kan skride til direkte diskvalifikation efter Regel 1.2a

Sanktioner i form af tildeling af advarsler, tildeling af 1 strafslag eller af den generelle straf efter kodekset kan foretages af et komitémedlem alene.
Sanktion i form af diskvalifikation – uanset om dette sker iht. kodekset, eller om dette sker direkte som følge af en særlig grov overtrædelse – bør ske efter konsultation i den samlede komité for turneringen.
Komitéen bør søge at komme med en enig afgørelse, men kan dette ikke ske, og er der stemmelighed, er turneringslederens stemme afgørende.

En sanktion givet i en runde i en turnering vil, med mindre andet fremgår direkte af den pågældende turnerings betingelser, have betydning også i forhold til efterfølgende runder i turneringen:

  • Er en spiller diskvalificeret efter Regel 1.2a eller efter kodekset, vil diskvalifikationen være gældende for den resterende del af turneringen
  • Har en spiller fået en advarsel i en runde af en turnering, vil en yderligere overtrædelse kodekset i en efterfølgende runde skulle sanktioneres med 1 strafslag, og så fremdeles