GolfBox håndterer flere forskellige forhold for spillerne:

  1. Resultatet – dvs. spillerens score og placering i feltet.
  2. I et vist omfang resultatets betydning for spillerens placering på ranglisterne. Overførsel til ranglister er en manuel proces, der i DGU foretages af sekretariatet dagen efter turneringen.
  3. Regulering af spillerens handicap på basis af runden. Regulering af handicaps sker over natten dagen, efter runden er spillet, såfremt runden er indtastet i GolfBox.

Ved NR påvirkes de 3 forhold således i GolfBox:

  1. Resultatet for runden angives som NR, ligesom der ud for spilleren på den samlede resultatliste for turneringen også vil stå NR
  2. Scoren for spillede og færdiggjorte runder overføres til ranglister med rundens resultat – fuldstændig som for enhver anden spiller, der har gennemført runden. En runde med NR vil på ranglisterne betyde en +30 score. Som angivet i retningslinjerne for handicapregulering og brug af WD/RTD, mv. er det derfor væsentligt at vurdere, om en spiller, der ikke færdigspiller runden, har en gyldig grund (RTD), eller der reelt er tale om NR
  3. Spillerens handicap for spillede og færdiggjorte runder i turneringen indgår i handicapregulering på helt sædvanlig måde. NR runden indgår også i handicapregulering, såfremt der er afleveret scores for mindst hullerne 1-9.

Hulscores til handicapregulering, når der er afleveret over 9, men under 18 huller

“Afleveret en score”

I forbindelse med NR i DGU turneringer inkluderer begrebet “afleveret en score” også de tilfælde, hvor spillerens score blot er tastet i Golfbox via spiller-scoreindtastning, uanset den ikke efterfølgende er bekræftet overfor turneringsledelsen

Opskalering af scores for runden

Når en spiller har afleveret en score for mellem 9 og 17 huller af en runde, opskaleres runden til 18 huller på følgende måde:

Det sker automatisk i GolfBox for runder, hvor spilleren er startet på hul 1 – også når spilleren har lavet en NR for runden.

Er spilleren, der laver NR, startet fra et andet hul end hul 1 (typisk hul 10) – som det er tilfældet i enkelte af turneringerne i korpset -, vil turneringslederen skulle foretage denne opskalering af runden manuelt. Brug princippet i skemaet. Man kan enten – midlertidigt mens man taster opskaleringen – ændre runden til Stableford og 100% handicaptildeling i OPSÆTNING/RUNDER OG FORMAT og FANEN FORMAT, så kan man ved indtastning blot taste de hulscores, der giver 1 hhv. 2 Stablefordpoint. Alternativt kan man gå i den helt anden retning, og manuelt inden indtastning beregne hulscoren via spillerens handicap, en konverteringstabel samt et scorekort med handicapnøgler.
Det er væsentligt at foretage denne manuelle opskalering, da der ellers ikke vil være lighed mellem handicapregulering for spillere, der starter fra hul 1 og spillere, der starter fra et andet hul – f.eks. hul 10

Evt. information til spillerens hjemmeklub om spillerens NR

Ved en NR bør turneringslederen undersøge årsagen til denne – ved samtale med spilleren og evt. de øvrige spillere i bolden. Årsagen til NR skal angives på turneringsrapporten, og den må gerne være detaljeret.
Da NR er udtryk for, at en spiller har stoppet en runde uden gyldig grund. vil en del af overvejelsen omkring NR være, om spilleren laver NR for at påvirke sit handicap.

DGU’s sekretariat vil som oftest kontakte hjemmeklubben, når en spiller har lavet NR. Og hvis I har en forklaring fra enten spiller eller markør på, hvorfor der er lavet NR, vil vi kunne videregive den information til klubben. Om NR skal have konsekvenser for spilleren, vil hjemmeklubben da kunne vurdere.