Et teested kan på spilledagen uden påvirkning på banens rating flyttes +/- 10 meter i forhold til banens ratede hullængde. Sammenlagt kan banens længde i forhold til den ratede banes længde maksimalt ændres 100 meter + eller -. (Læs mere i Handicapsystemet – pkt. 5 om Course og Slope rating)

I ekstraordinære situationer hvor det normale teested på grund af pludseligt opståede forhold (det kan fx være, hvis det på grund af nedbør er oversvømmet) slet ikke kan anvendes, kan der afviges fra ovennævnte. Dog ikke den samlede grænse på 100 meter der skal overholdes for at kunne bibeholde banens rating.

Hvis et hul på grund af fx stærk vind spilles vanskeligere, end det er forudsat i banens rating, er dette ikke en sådan ekstraordinær situation. Her gælder stadig udgangspunktet: max 10 meter. At banen konkret har spillet vanskeligt, vil da blive udtrykt via PCC’en for dagen.

På nogle af de baner, hvor vi afholder turneringer, kan vi fx komme ud for, at man er ved at etablere et nyt teested eller reparere et teested eller foretage anden ændring/reparation af banen. Hvis et teested derfor er flyttet væsentligt i forhold til teestedets “normale” position, vil klubben typisk have været i kontakt med DGU vedr. ændret rating i den pågældende periode.

Kommer man til en bane hvor et midlertidigt teested i praksis ændrer hullets par selv om man holder sig indenfor de +/- 100 m kan man som udgangspunkt ikke fasholde ratingen og runden kan derfor ikke blive handicaptællende. Kontakt Ole Haag eller Nick Hyttel for nærmere hvis I kommer ud for det.