Undersøg om klubben har en evakueringsplan. Check som en del af dette om der findes en plan på ToRK Hjemmesiden under Klub-Info. Hvis ja, undersøg da, om den kan bruges på den aktuelle turnering.

Findes der ikke en plan, må du lave din egen. I arbejdet med at lave planen indgår bl.a. følgende:

  • Undersøg, om der er tordenshelters/lynskure på banen og hvor
  • Skaf et oversigtskort over banen og indtegn evakueringsområder, samt hvor der evakueres til. Regn som en del af dette på, hvor mange der kan være plads til på et evakueringssted.
  • Overvej, hvor der skal signaleres fra for at det kan høres på alle dele af banen.
  • Hvordan kommunikeres planen enkelt til spillerne før start?
  • Gør dig overvejelser om, hvordan man kan kommunikere med spillere, der er evakueret, og befinder sig i fx et lynskur ude på banen

En evakueringsplan har ikke et bestemt format. De kan være meget forskellige fra klub til klub. Nogle klubber har mange lynskure – andre ingen. I nogle klubber henter man spillerne på banen, i andre skal de selv gå ind.

Det vigtigste er en kort og præcis beskrivelse til spillerne af, hvordan de skal forhold sig, og hvor de skal gå hen i tilfælde af farligt vejr.

Link til tidligere artikel på golf.dk, der fortæller lidt om hvordan golfspillere bør forholde sig ved farligt vejr . Artiklen kan måske være til inspiration i forbindelse med arbejdet med planerne.