ScoreExpress is opgebouwd als een webtoepassing. Dit betekent dat de toepassing werkt vanaf een server en dat de gebruikers werken via de browser om de verschillende functies aan te spreken.

Omdat we niet afhankelijk willen zijn van de internetverbinding in de sporthal om de competitie te kunnen afwerken, wordt naast een online (cloud) server ook een lokale server voorzien. De voorbereiding van de wedstrijden gebeurt voor het grootste deel online, maar voordat het materiaal wordt meegegeven naar de organiserende club, wordt de competitie database op de laptop geplaatst die op de wedstrijd wordt gebruikt. Die laptop dient dan lokaal als server in de competitiehal.

Om de verschillende onderdelen van het systeem te gebruiken moet je dus een browser openen en het adres van de server intypen. Dit is in principe alleen nodig om de admin console te openen (voor wedstrijdleiding en display). De juryconsole is ook toegankelijk via de admin pagina’s, maar voor dit stuk is een snelle login aan de hand van een QR-code voorzien.

In het volgende onderdeel wordt een kort overzicht gegeven van de structuur van de webapplicatie. In de volgende hoofdstukken wordt dieper in gegaan op de verschillende onderdelen.