Interactief maken
Voorzie Youtube, Vimeo of bijvoorbeeld je eigen video’s van interactieve vragen, opdrachten, teksten en nog veel meer! Met eduCanon en EDpuzzle kun je dit allemaal online in elkaar zetten. Beide diensten bieden verschillende bijzondere opties aan, maar de kern is hetzelfde; van een simpele video een krachtig leermiddel maken. Het is de ideale manier om met ‘flipping the classroom’ aan de slag te gaan.

Snel uploaden
Met Vidme kun je zonder account een filmpje online zetten en vervolgens met een linkje delen. Het werkt via de browser, maar ook vanuit de iOS of Android apps! Het is ideaal wanneer je een video snel online wilt krijgen zonder dat je daar allerlei opties bij nodig hebt. Mocht je wel opties willen zoals het instellen van rechten en het kunnen bewerken van video’s dan kun je het beste YouTube of Vimeo gebruiken. Ontdek hoe eenvoudig Vid.me is.

Alleen audio gebruiken
Wil je graag alleen de audio gebruiken van een Youtube filmpje? Plak dan de link van het filmpje in deze online converter en je kunt zo het MP3 bestand downloaden. Handig voor als je een luisteropdracht hebt in de klas en daar echt alleen audio voor wilt gebruiken. Probeer het maar eens!

Gesprekstechnieken
Gesprekstechnieken oefenen? Je leert het meest van jezelf! Film de studenten tijdens de oefeningen en zet de video’s op Youtube. In het videobeheer kun je er voor kiezen om de filmpjes privé te maken. Op die manier kunnen alleen de mensen met een link het resultaat bekijken. Door ‘opmerkingen’ aan te zetten kunnen de studenten direct hun reflectie op het gesprek achterlaten op de Youtube pagina.

Downloaden
Een filmpje van Youtube downloaden kan handig zijn als je zeker wilt weten dat het tijdens de les werkt! Via http://ytconv.net/ kun je gemakkelijk online filmpjes downloaden als MP3 (als je alleen het geluid nodig hebt) of MP4 (als je de complete video, inclusief geluid wilt gebruiken). Daarnaast heb je nog een aantal mogelijkheden.
Ga als volgt te werk: zoek de link van het filmpje op Youtube op en plak deze in het Video URL veld. Kies vervolgens het formaat waarin hij moet opslaan en klik op ‘convert’. Nu zoekt hij eerst de video op ter controle en daarna kun je klikken op download. Je krijgt dan een reclame te zien die na 5 seconden verdwijnt, daarna kun je het bestand opslaan op je computer!

Bewerken
Een filmpje op Youtube zetten is kinderspel. Maar wist je al dat Youtube ook een online bewerkingsprogramma heeft? Veel studenten lopen tegen praktische problemen aan als het gaat om video bewerking en met deze online tool is dat opgelost! Video’s samenvoegen, draaien en inkorten kan met een paar muisklikken. Net als muziek, tekst en overgangen toevoegen. Dure software is niet nodig, gewoon online klikken op www.youtube.com/editor

Reclame vrij
Link naar Youtube filmpjes reclame vrij maken voor je studenten en collega’s? Het kan! Volg deze drie simpele stappen:

  • Selecteer de link in de adresbalk. Bijvoorbeeld deze link: http://www.youtube.com/watch?v=A2fQx2ltkqI
  • Vervang het stukje ‘watch?v=’ door de volgende code: embed/
  • Klik op enter, nu zal de link naar de video direct in een groot scherm, zonder afleidende reclames en andere video’s openen! Deze link kun je vervolgens delen! Dit trucje kun je toepassen op alle video’s van Youtube, door iedere keer stap twee uit te voeren!

Inkorten
Een Youtube video bekijken tijdens de les is vaak erg leuk maar soms wil je snel tot de kern komen in plaats van de complete video te laten zien. Met TubeChop kun je gemakkelijk Youtube video’s inkorten tot de kern die je wilt laten zien. Voer de link naar het filmpje in, sleep de sliders naar het gewenste begin en eindpunt en kort in! Vervolgens krijg je een link die je tijdens de les kunt gebruiken of makkelijk kunt delen via sociale media.

Video les
Maak je eigen video lessen met Screencast-o-matic! De online tool (ook in download versie) filmt het computerscherm waarop je werkt. Tijdens het filmen kun je de beelden voorzien van audio commentaar. Zo kun je bijvoorbeeld een Prezi of PowerPoint presentatie behandelen en filmen tot een video les. De gemaakte filmpjes kunnen in de gratis versie maximaal 15 minuten duren en je kunt ze exporteren naar Youtube of naar een film bestand.

Need more help with this?
Don’t hesitate to contact us here.

Was this helpful?

Yes No
You indicated this topic was not helpful to you ...
Could you please leave a comment telling us why? Thank you!
Thanks for your feedback.