Account
Start een twitter account voor de afdeling, opleiding of klas. Zorg ervoor dat je afspraken maakt in je groep wat er op komt en hoe ze je kunnen volgen. Zo kun je bijvoorbeeld roosterwijzigingen en korte vragen met elkaar uitwisselen. Door het account privé te maken zorg je ervoor dat alleen de volgers met toestemming de tweets kunnen lezen.

Muur
Twitteren tijdens de les over het onderwerp? Hartstikke leuk en iedereen kan het volgen met Twitterfall . Voer het zoekwoord in, pas de snelheid en de lettergrootte aan en kies voor de presentatie mogelijkheid. Je kunt zelfs nog een onderwerp of titel boven de lijst plaatsen zodat de studenten weten welke #hashtag ze moeten gebruiken! Leuk voor een TV scherm of beamer.

In de klas
Twitter op z’n best met Tweetchat.
Een geweldig online programma waar je verschillende dingen mee kunt doen, met en zonder twitter account. Ik bespreek er drie. Deze tool is leuk voor beginners met twitter, maar ook zeker voor gevorderde twitteraars!
Wat tweetchat doet is dat hij van iedere hashtag (zoekwoord) een soort chatbox maakt wanneer je een hashtag opgeeft om te doorzoeken. Je kunt dan zonder twitter account een mooie muur maken waar tweets over dat onderwerp automatisch op binnenstromen.
Leuk voor tijdens de les, project of een evenement (waarbij je deze muur natuurlijk op een groot scherm projecteert).
Wat ook kan is dat je inlogt op twitter en dan is de muur een soort chatbox geworden en kun je live meepraten met behulp van de tekst box die dan tevoorschijn komt. Ook kun je reageren op andere mensen door deze aan te klikken, of je kunt ze blokkeren om hun tweets niet meer in de chatbox te tonen.
Dit kan handig zijn voor bijvoorbeeld een groepsdiscussie in de klas of als webpage instrument op je school! Goed om te weten is dat deze website ook zeer geschikt is gemaakt om te gebruiken vanaf een smartphone of tablet, iedereen kan dus meedoen!
Tot slot kun je als docent je studenten ook verwijzen naar een bepaalde ‘chatbox’ waar jij interessante links, video’s en foto’s via twitter in plaatst door die hashtag te gebruiken. Je verwijst dan door naar: http://tweetchat.com/room/HASHTAG (waarbij je het woord HASHTAG vervangt met jouw hashtag of zoekwoord). Dit kan handig zijn om studenten die geen twitter hebben of willen toch makkelijk toegang te geven tot bronnen.


Blijf op de hoogte van de laatste updates, de beste websites en de meest interessante tweets rondom Social media in het mbo door het Twitter kanaal te volgen. Stel ook je vragen via Twitter!

Need more help with this?
Don’t hesitate to contact us here.

Was this helpful?

Yes No
You indicated this topic was not helpful to you ...
Could you please leave a comment telling us why? Thank you!
Thanks for your feedback.