BPV blog
Bloggen tijdens de BPV om de voortgang bij te houden, logboek te maken en reflecties te schrijven. Dit kan gemaakt worden via tools van Blogger of bijvoorbeeld WordPress. Door een blog te delen kunnen de praktijkopleider en praktijkbegeleider makkelijk het traject van de student volgen en eventueel via reacties bijsturen.

Loopbaan en Burgerschap
Voor het onderdeel Loopbaan & Burgerschap kunnen studenten een blog bijhouden waarin ze hun ontwikkeling online bijhouden. Door deze blog te delen met klasgenoten en de coach is voor iedereen inzichtelijk hoe die ontwikkeling verloopt. Je kunt het snel opzetten via bijvoorbeeld Blogger van Google.

Samen schrijven
Wil je snel samenwerken aan tekstbestanden, dan kun je ook eens kijken naar TitanPad en Qikpad. Beide tools doen eigenlijk hetzelfde, alleen verschillen ze op een paar opties als het gaat om de link en het beheer van het document. In de kern is het een simpele tekstverwerker waar iedereen die in hetzelfde document werkt een eigen kleur krijgt. Zo kan iedereen direct zien wie wat heeft geschreven. Leuke extra is dat er ook nog een ingebouwde chatfunctie in zit zodat de auteurs onderling ook nog kunnen praten over het document of de opdracht. De uiteindelijke bestanden kun je bij bij TitanPad exporteren als Word of PDF en bij Qikpad kun je het exporteren als tekst document. Bekijk TitanPad en QikPad

Aantekeningen maken
Een online boek bijhouden vol aantekeningen of als digitaal logboek voor tijdens de BPV? Met Penmia krijg je dit in de meest simpele vorm. Je kunt meerdere ‘dagboeken’ aanleggen en je kunt kiezen of je ze privé wilt houden of dat je ze wilt delen met anderen. Foto’s kun je ook toevoegen aan de tekst omdat een beeld soms meer dan 1000 woorden zegt. Wat ook een handige bijkomstigheid is dat het ook prima vanaf een mobiele telefoon werkt, dus zelfs tijdens de les kunnen de aantekeningen gewoon digitaal gemaakt worden! Omdat het beveiligd is moeten studenten wel een account aanmaken, maar dat kan eventueel makkelijk via hun bestaande facebook of twitter account.

Need more help with this?
Don’t hesitate to contact us here.

Was this helpful?

Yes No
You indicated this topic was not helpful to you ...
Could you please leave a comment telling us why? Thank you!
Thanks for your feedback.