Mindmap samen maken
Snel een simpele mindmap (laten) maken in de klas? Of tegelijkertijd samenwerken aan een mindmap in het team of een projectgroep? Het kan met Coggle! Je kunt tekst, plaatjes en linkjes toevoegen aan de mindmap en deze eindeloos uitbreiden en verslepen. De uiteindelijke mindmap kun je downloaden als PDF of plaatje, maar natuurlijk ook online delen met anderen. Bekijk de simpele manier om snel (je) gedachten te ordenen nu op http://coggle.it

Brainstormen
Brainstormen met een groep of een project evalueren? Het kan ouderwets met post-its en een schoolbord, maar het kan ook online! Via www.scrumblr.ca maak je een online prikbord waar iedereen alles op kan zetten. Door de (persoonlijke) link te delen kunnen studenten of collega’s dit ook thuis doen/vanaf een andere computer meedoen.
Extra tip: leuk tijdens een open dag, als een soort gastenboek, geprojecteerd op een muur!

Mindmap
Een overzicht maken met kleur, foto’s, video’s en logische verbindingen? Gebruik dan Popplet! Werk op de computer of op iOS, individueel of samen, het kan allemaal! Gebruik het om studenten te laten reflecteren, plannen te maken of een collage te maken over een bepaald onderwerp. De gemaakte Popplets kunnen ze printen, als JPG of PDF opslaan en natuurlijk makkelijk delen via sociale media. Tot slot kunnen ze zelfs nog een presentatie volgorde bepalen en zo de mindmap presenteren voor de klas. Genoeg mogelijkheden! Ook leuk om met je collega’s eens te gebruiken als brainstorm tool.

Padlet
Een online ‘school’ bord waar je alles op kunt schrijven, plaatsen en op een interactieve manier via alle soorten apparaten kunt communiceren, dat is Padlet! Gewoon tekst, een link, een plaatje of een complete PowerPoint presentatie delen via een simpel bord! Zowel via een privé als publiek met verschillende instellingen voor bevoegdheden. Studenten in de klas kunnen ook meedoen via hun smartphone of tablet in realtime!

Google Drive
Tegelijkertijd werken aan hetzelfde document? Het is een uitkomst om studenten samen een samenvatting of presentatie te laten maken ongeacht waar ze zijn! Het kan op verschillende manieren. De meest uitgebreide manier is Google Drive . Je kunt op je Google Drive al je bestanden online opslaan en documenten, spreadsheets en presentaties met elkaar delen en in realtime samen bewerken. Dat kan vanaf een computer, telefoon of tablet! Ook handig om te gebruiken als enquête met behulp van Google Forms!

OneDrive
Samenwerken aan presentaties of verslagen gaat een stuk makkelijker met OneDrive van Microsoft! OneDrive is een online opslagdienst waar je standaard 15GB gratis opslag krijgt. Deze kun je uitbreiden door je foto’s van je telefoon automatisch te uploaden naar OneDrive, door vrienden uit te nodigen of door opslag bij te kopen (als onderdeel van Office 365).

Bijzonder aan OneDrive is dat je toegang krijgt tot gratis online versies van Word, Excell, PowerPoint en OneNote. Studenten (en collega’s) kunnen dan gratis Word bestanden maken, PowerPoints in elkaar zetten of een Excel sheet maken, zonder daar software voor te moeten downloaden! Wat het nog leuker maakt is dat je vervolgens die bestanden kunt delen met anderen die het dan ook weer kunnen bewerken in de online editor, daarvoor hoeven de ontvangers niet eens in te loggen! Je kunt zelfs tegelijkertijd werken aan de documenten. Dat is pas samenwerken!

Bestanden opslaan, synchroniseren met al je apparaten, online Office documenten maken, delen en bewerken en dat allemaal gratis! OneDrive is de ideale partner voor studenten en docenten. Heb je zelf nog geen OneDrive? Of wil je je studenten ermee laten werken? Gebruik dan deze link om je aan te melden en krijg 0,5GB extra.

Need more help with this?
Don’t hesitate to contact us here.

Was this helpful?

Yes No
You indicated this topic was not helpful to you ...
Could you please leave a comment telling us why? Thank you!
Thanks for your feedback.