Nutshell
De makers van Prezi hebben een nieuwe app uitgebracht! Met Nutshell Camera kun je een met behulp van slechts drie foto’s een korte presentatie maken. Je kunt op iedere foto verschillende teksten of animaties plaatsen en opslaan als kort filmpje.
Download nu deze leuke gratis iPhone app en maak je eigen verhaal in een ‘Nutshell’. Leuk voor studenten om te gebruiken als presentatie of als (hele) korte promotie film voor een activiteit of opleiding!

Sway
Microsoft komt met een nieuwe presentatie tool; Office Sway! Het idee is om met allerlei online bronnen gemakkelijk een mooie presentatie te maken die op ieder scherm er prachtig uitziet. Het is gericht op ‘touch’ bediening, waardoor je als gebruiker echt het idee hebt dat jij de presentatie volledig ‘in handen’ hebt. Misschien kan Sway een hele nieuwe manier worden om lesstof aan te bieden in een soort van interactief boek!
Momenteel is Sway in een testfase en werken helaas nog niet alle (veelbelovende) functies, maar in deze Social media in het mbo Sway krijg je al een beetje een indruk.

Preso.tv
Je kunt nu gemakkelijk je PowerPoint presentatie online “uitzenden” met behulp van Preso.tv. Iedereen met de link kan meekijken op zijn eigen device of via de Preso iOS app. Als docent bepaal jij wat de kijker ziet. Daarnaast kunnen kijkers en presentator met elkaar chatten tijdens de presentatie. Het is ideaal om studenten de mogelijkheid te geven mee te kijken op hun eigen scherm en vragen te laten stellen met behulp van hun eigen device. Ook is het handig om de presentatie op het grote scherm in de klas ‘draadloos’ te bedienen met bijvoorbeeld je iPhone of iPad!

Bijzonder aan Preso is dat je geen account hoeft te maken, je kunt direct een PowerPoint / Word / PDF uploaden en beginnen met uitzenden! Ook kun je gebruik maken van locatievoorzieningen waardoor studenten met de app niet een link hoeven in te vullen, maar op basis van de locatie de presentatie kunnen kiezen die ze willen meekijken. De presentaties die je upload blijven 30 dagen beschikbaar en verdwijnen daarna uit de Preso cloud.

Projeqt
Een presentatie verrijken met realtime informatie van Facebook, Twitter, Pinterest, LinkedIn een blog of bijvoorbeeld Youtube? Met de gratis presentatie tool van projeqt kan dat! Via de online editor maak je slides op basis van afbeeldingen en tekst maar je kunt ook gemakkelijk slides toevoegen met dynamische socialmedia inhoud!
Een zeer interessante tool waar je wel iets meer tijd in moet steken dan bijvoorbeeld Prezi omdat de mogelijkheden soms behoorlijk technisch zijn, maar het resultaat kan prachtig worden! Bekijk de voorbeelden en probeer het uit.

Swipe
Gebruik de smartphone / tablet of laptop van je studenten op een slimme manier tijdens je lessen met Swipe!
Swipe is een presentatie tool waarin je binnen een paar minuten een online presentatie maakt van allerlei bestaande bestanden zoals afbeeldingen, PDF’jes en filmpjes. Swipe maakt van iedere afbeelding of PDF pagina een aparte slide om deze vervolgens in een online presentatie om te zetten. Je kunt zelf de volgorde wijzigen en klaar ben je!

De link die je dan krijgt (bv: http://swipe.to/2417m) geef je aan de studenten en je logt zelf ook in op de (presentatie) computer in de klas. Door als docent dan op ‘Control mode’ (kan alleen vanaf een computer) te klikken bepaal jij wat je student ziet op zijn eigen scherm! De kijkers kunnen zelf wel swipen door de presentatie, maar wat jij in beeld hebt als docent komt altijd direct in beeld op het beeldscherm van de kijker!

Ideaal als je bijvoorbeeld een PowerPoint omzet naar PDF en deze dan online beschikbaar maakt in Swipe! Iedereen kan dan goed lezen en meekijken waar jij het over hebt. Ook handig als je bijvoorbeeld geen beamer hebt in je lokaal, maar toch iedereen dezelfde presentatie wilt laten zien! Swipe is een simpele tool maar kan een groots effect hebben voor je les omdat iedereen een privé scherm heeft met jouw presentatie! Probeer het vandaag nog!

Slides
Maak prachtige presentaties met Slid.es!
Met deze gratis online tool maak je een presentatie die op ieder apparaat met internet te bekijken is! Je kunt kiezen uit verschillende flitsende animaties en stijlen. Natuurlijk heb je alle mogelijkheden voor tekstinvoer, afbeeldingen en weblinks in de presentatie. Ook kun je ervoor kiezen om de presentatie via socialmedia te delen en opmerkingen toe te staan bij de presentatie. Ontdek de vele mogelijkheden van Slid.es en voeg hem toe aan je presentatie tools voor jezelf, collega’s en studenten! Bekijk het voorbeeld.

Online flyer
Met smore kun je binnen een paar minuten een prachtige online flyer (informatieve pagina) maken en delen via de ingebouwde social media functies. Leuk voor een evenement op school of om studenten hun eigen projecten en evenementen te laten promoten! Je kunt het natuurlijk ook gebruiken als online plek om een werkstuk vorm te geven en te delen met de klas! Alles kun je erop kwijt; video, afbeeldingen, tekst, links en ga zo maar door!

Tackk
Maak met Tackk zonder een account prachtige online pagina’s met teksten, foto’s, sociale media en nog veel meer content! Het is vergelijkbaar met de tool ‘Smore’ maar geeft andere mogelijkheden wat betreft opmaak en de studenten hoeven dus geen account aan te maken. De online pagina kan vervolgens gedeeld worden via sociale media en is te bekijken op alle apparaten. Leuk om in te zetten als presentatie middel of zet je les online op Tackk met teksten, opdrachten en bronnen! Bekijk het voorbeeld.

Statistiek
Cijfers en data saai in de les? Niet met een hippe infographic! Maak ze nu zelf voor je lessen waarbij je een hoop statistieken of bijvoorbeeld een tijdlijn moet uitleggen. Nog leuker; laat studenten een infographic maken als presentatie middel voor een onderzoek. Je kunt met infogram alle kanten op en je maakt snel de meest overzichtelijke infographics. Voeg teksten, foto’s en Youtube filmpjes toe aan een scala van grafieken en maak het interessant!

Infographic
Maak gemakkelijk de mooiste infographs met www.easel.ly Na registratie kun je via de online editor snel en makkelijk gegevens visueel maken en vervolgens delen met je studenten via sociale media! Je hebt de keuze uit allerlei afbeeldingen, stijlen en zelf afbeeldingen uploaden. Daarnaast kun je het jezelf ook gemakkelijk maken en verder gaan met een bestaand thema. Leuk voor alle lessen waar je informatie aantrekkelijk wilt aanbieden maar ook voor studenten als presentatie tool!

Tekenfilmpje
Ben je op zoek naar een nieuwe vorm van presenteren aan de klas, of als presentatie vorm voor je studenten? Probeer dan eens een tekenfilmpje te maken met Wideo.co! Na aanmelden krijg je in de online editor een korte tutorial te zien die je helpt bij het maken van je eerste wideo (zoals zij dat noemen). De editor is makkelijk te gebruiken en lijkt een beetje op PowerPoint. Je sleept afbeeldingen en teksten in het kader. Beweegt ze met de muis en zo maak je scènes en tijdlijnen. Tot slot kies je overgangen tussen de scènes en een achtergrond muziekje en klaar ben je!
De wideo is dan online te bekijken via een link die je makkelijk kunt delen. Daarnaast kun je de wideo ook tegen betaling downloaden of watermerk-vrij maken. Maak een wideo als introductie van jezelf voor de nieuwe klassen of als instructiefilmpje! Of geef de studenten de opdracht om zichzelf te presenteren met een eigen tekenfilmpje. De mogelijkheden zijn eindeloos…
Bekijk via deze link het voorbeeld van Social media in het mbo!

SlideShare
Maak je PowerPoint presentaties socialer en deel ze met de wereld! Met Slideshare maak je je eigen gratis kanaal waarop je al je presentaties en kennis kwijt kunt. Handig voor studenten want ze kunnen alle presentaties online terugkijken (ook op hun smartphone of tablet) zonder dat ze daar PowerPoint voor nodig hebben.
Met 1 druk op de knop volgen ze het kanaal en blijven ze automatisch op de hoogte wanneer er nieuwe presentaties beschikbaar zijn.
Extra handig, je kunt er ook PDF bestanden en Youtube video’s op delen. Daarnaast kunnen studenten ook direct zoeken in de grote bibliotheek aan PowerPoint presentaties van andere gebruikers.

Bunkr
Maak een prachtige (HTML5) dia presentatie met Bunkr! Bunkr is een tool waar je online met een gratis account twee presentaties mee kunt maken. Eerst verzamel je content die je in de presentatie wilt hebben zoals video’s, foto’s, teksten, websites, PDF bestanden, etc.. Daarna sleep je ze naar de dia balk zodat er slides van worden gemaakt. Tot slot kun je iedere dia nog bewerken voor een prachtig eindresultaat. Dus ben je op zoek naar een alternatief voor PowerPoint met veel meer content mogelijkheden? Probeer dan eens Bunkr!

Knovio
Deze online tool geeft de mogelijkheid om een PowerPoint presentatie te voorzien van webcam video (of alleen audio). Het mooie ervan is dat je de slides gewoon doorklikt of was je het echt aan het presenteren. Je kunt dus ook stukjes los van elkaar opnieuw inspreken! Het resultaat zijn twee schermen die door de kijker groter en kleiner gemaakt kunnen worden tijdens het kijken. Een scherm met het webcam beeld en een scherm met de PowerPoint dia’s. Handige extra functie hierbij is dat je een notificatie krijgt wie, wanneer de les heeft bekeken (en wie dus niet..)

Prezi
Een Prezi account aanmaken als student of docent? Het kan gratis met net een beetje meer mogelijkheden via de speciale ‘Students & Teachers’ mogelijkheid. Meer opslagruimte, mogelijkheden om prezi’s privé te houden en te kunnen downloaden voor offline gebruik! Kijk op http://prezi.com/pricing/edu/


Geef zelf een workshop op school of laat je inspireren door de online beschikbare Prezi presentaties van Social media in het mbo. Kant en klaar voor gebruik vol praktische voorbeelden om direct mee aan de slag te gaan!

Need more help with this?
Don’t hesitate to contact us here.

Was this helpful?

Yes No
You indicated this topic was not helpful to you ...
Could you please leave a comment telling us why? Thank you!
Thanks for your feedback.